Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Δεν θα μαθαίνουν στα ελληνικά σχολεία για την Ποντιακή Γενοκτονία! Η Ρεπούση τώρα δικαιώνεταιΓνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της επερχόμενης σχολικής περιόδου 2015-16. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε  μια «μικρή αλλαγή» στην ύλη της Ιστορίας Κατεύθυνσης.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν θα διδαχθούν το κεφάλαιο «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός το 19ο και 20ο αιώνα», στο οποίο περιλαμβάνεται η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο σχετικά εύκολο ως προς την κατανόησή του και μικρό ως προς τον αριθμό των σελίδων – μόλις 10 στον αριθμό. Από την άλλη, προστέθηκαν επιπλέον 31 σελίδες από το Κεφάλαιο «Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση» και συγκεκριμένα οι ενότητες «Η Ελληνική οικονομία μετά την Επανάσταση» και «Η Οικονομία κατά το 19ο αιώνα», οι οποίες δεν διδάσκονταν τα προηγούμενα έτη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διερωτηθεί κάποιος, γιατί δεν περιλαμβάνεται ένα κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας, το οποίο αποτελεί ακόμη αντικείμενο συζήτησης, αφορά εκφάνσεις της καθημερινής ζωής (εκδηλώσεις μνήμης), και τέλος, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ζητήματα γεωπολιτικής σημασίας (είσοδος Τουρκίας στην ΕΕ);
Οι ανθέλληνες  κτύπησαν για ακόμη μία φορά στα βιβλία της δημόσιας εκπαίδευσης. Η ρεπούσια τακτική σε όλο της το μεγαλείο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου