Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Η πολιτική σκηνή που θυμίζει τσίρκο. Η υποταγή δεν περνάει.

Η αποσύνθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κυοφορεί πολιτικές εξελίξεις. Το γεγονός, πάντως είναι ότι όλες οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο μεταπολιτευτικά και όσες ήρθαν να δώσουν χέρι βοηθείας με διάφορους τρόπους καταγράφουν μια εικόνα απόμακρη από την πραγματικότητα της κοινωνίας. Η κρίση, που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά κοινωνικής διάλυσης, αναγκάζει τις κοινωνικές δυνάμεις να αναζητήσουν έκφραση μακριά από όλα τα αποτυχημένα, ενοχικά σχήματα και κυρίως μακριά από τον "ορθόδοξο" συστημικό λόγο. Παρά την συνεχή και ολοένα ανανεούμενη προπαγάνδα, που χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους , τα μέσα και τα πρόσωπα, με χιούμορ, με τρόμο, με διόγκωση γεγονότων, με ψευδείς υποσχέσεις, κανένας δεν πείθεται τώρα πια!

Το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, με πολιτική του έκφραση το Εθνικό Μέτωπο, που παραμένει δημιουργικός και μάχιμος σχηματισμός, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στις επόμενες μέρες, στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

α. Πρέπει να τονίζουμε τον βάθος και την έκταση της αποτυχίας του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Κανένα πρόσωπο και καμία αξία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελέσει απαρχή για ανασυγκρότηση των φορέων που έχουν δείξει τι είναι και τι πιστεύουν. Όλα τα σχήματα, όλα τα πρόσωπα έχουν απομυθοποιηθεί , έχουν δοκιμαστεί και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η προσπάθεια του συστήματος να βρει προσωπικότητες που έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο των μίντια, που παριστάνουν τους ειδήμονες και δεν είναι παρά πρόθυμοι ρουφιάνοι των ξένων και ντόπιων κέντρων, πρέπει να πέσει στο κενό. Ο μύθος των χαρισματικών είναι γνωστό τέχνασμα. Έτσι, ο αποτυχημένος Καραμανλής που οδήγησε στην υπερχρέωση, την ευτέλεια, την φαυλοκρατία επιχειρείται να εμφανισθεί ως σωτήρας. Πρόσωπα όπως ο Βορίδης ή ο Γεωργιάδης που αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ιερό και όσιο, εμφανίζονται ως ανανεωτές με πολύ παλιά και φθαρμένα υλικά..Τέλος τα σχήματα και τα πρόσωπα του παρελθόντος.

β. Μην ακούτε τα συστημικά μέσα ως παθητικοί ακροατές .πίσω από κάθε είδηση και πληροφόρηση βρίσκονται τα αίτια. Αποδοκιμάστε την αισχρή και κατευθυνόμενη ενημέρωση που έχει την προέλευσή της στη ξενοκρατία και τους πατρόνες της πολιτικής αγοράς.

γ. Δεν υπάρχουν λύσεις - μονόδρομοι. Αυτό το θέλουν κάποιοι για να απλοποιείται ο διαχειριστικός τους ρόλος. Άλλωστε και μέσα στην ίδια την Ευρώπη, άλλη είναι η πορεία της Δανίας και άλλη της Ιταλίας. Οι δυνατότητες της χώρας ακόμα και στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον είναι πολλές, απεριόριστες αφού δεν ταυτίζονται όλα με την ευρωζώνη. ακόμα και αυτοί  που θέλουν την γεωπολιτική προσκόλληση πρέπει να γνωρίζουν ότι Αμερικανοί και Ευρώπη δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε μόνιμη ταύτιση.

δ. Η πολιτική δεν είναι μόνο εκλογές.Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Η καταναλωτική μας συμπεριφορά, η εργασιακή μας συμπεριφορά, η στάση ως ενεργών πολιτών μπορούν να αλλάξουν πολλά. Η αδιαφορία του γονέα για όσα γίνονται στο σχολείο, η αγορά προϊόντων χωρών που μας πολεμούν- έχει γίνει η Τουρκία δεύτερος εμπορικός εταίρος οι δε Γερμανοί ελέγχουν μεγάλα μερίδια σε όλο το καταναλωτικό μας φάσμα- η άρνησή μας να συμμετέχουμε στο γελοίο κύκλωμα με τους μετανάστες είναι πράξη βαθύτατα πολιτική.

ε. Να οργανώσουμε ή να συμμετάσχουμε σε δομές κοινωνικές τέτοιες που μπορούν να σταματήσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, την εχθρότητα του κράτους, την ασυδοσία των τραπεζών.

στ. Να πιστέψουμε στο κίνημά μας, να αγωνιστούμε χωρίς ενδοιασμούς και δικαιολογίες. Γεννήθηκε από τη βάση της κοινωνίας, από παιδιά του ελληνικού εθνικισμού και είναι διαποτισμένο με την αλήθεια των καιρών και την πρόβλεψη της ιδεολογίας και της ιστορίας. να μάθουν όλοι για το Εθνικό Μέτωπο να κτίσουμε πυρήνες παντού! Με τον κίνδυνο να κατηγορηθώ ότι ξεφεύγω από το κείμενο, μεταφέρω την εμπειρία μου από μια πρόσφατη δράση με συναγωνιστές στη Δάφνη, όπου δεκάδες συνέλληνες ζήτησαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την προσπάθειά μας.

Δράση μέχρι την τελική νίκη!

Βασίλης Παλιούρας

Μέλος της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου