Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Το Κράτος θα γνωρίζει μέχρι και τι ψηφίζεις

Στην κοινωνία του Μεγάλου Αδερφού θα γνωρίζουν τα πάντα για σένα! Ακόμα και τις πολιτικές σου πεποιθήσεις, προκειμένου το Κράτος να γνωρίζει αν είσαι μαζί του ή εναντίον του.

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για πρώτη φορά είναι σε θέση να μαντέψει τι κόμμα ψηφίζεις, ποιο είναι το μορφωτικό σου επίπεδο αλλά και το εισόδημά σου.

Πως θα το πετύχει αυτό; Μέσω των αυτοκινήτων και της οδήγησης!

Σύμφωνα με ερευνητές, αρκεί να τροφοδοτήσει κανείς τους σχετικούς αλγόριθμους με φωτογραφίες δρόμων από το Google Street View!

Εν συνεχεία, εκείνοι θα προχωρούν σε εκτιμήσεις για τις πολιτικές προτιμήσεις, το μορφωτικό επίπεδο, το ύψος εισοδήματος κ.ά. για κάθε γειτονιά.

Εν τέλει, όποιος δεν ταιριάζει στο «κοινωνικό κλίμα», γιατί όχι, θα καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το CNN:

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια επιστήμης των υπολογιστών Φέι-Φέι Λι, διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), εργάσθηκαν με 50 εκατομμύρια φωτογραφίες δρόμων, τις οποίες είχαν τραβήξει τα οχήματα της Google σε 200 αμερικανικές πόλεις.
Οι μηχανικοί υπολογιστών χρησιμοποίησαν αλγόριθμους βαθιάς μάθησης και υπολογιστικής όρασης για να προσδιορίσουν τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος κατασκευής περίπου 22 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που υπήρχαν στις φωτογραφίες, κάτι που επιτεύχθηκε με ακρίβεια για τα μισά οχήματα (52%).

Στο επόμενο στάδιο, άλλοι αλγόριθμοι τροφοδοτήθηκαν με δημογραφικά και εκλογικά στοιχεία και ανέλαβαν να κάνουν εκτιμήσεις με αφετηρία τα αυτοκίνητα και μόνο. Η τεχνητή νοημοσύνη αποδείχθηκε απρόσμενα ακριβής στις εκτιμήσεις της για το μέσο ύψος του εισοδήματος των νοικοκυριών σε κάθε γειτονιά, το ποσοστό των λευκών, μαύρων και Ασιατών που διαμένουν σε κάθε περιοχή, το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων, αλλά και το πόσοι ψήφισαν για τον δημοκρατικό Ομπάμα και πόσοι για τον ρεπουμπλικάνο Μακέιν στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Με άλλα λόγια, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία συνεχώς εξελίσσεται, θα μπορεί η όποια εξουσία, την χρησιμοποιεί, να εκτιμήσει πόσο… αριστερός είναι κάποιος ή αν είναι δεξιός, ανάλογα με τον τύπο των οχημάτων που βλέπει κανείς συχνότερα παρκαρισμένα σε αυτήν(!!??).

Παίρνοντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «όσο περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα τύπου «σεντάν» είχε μια γειτονιά, τόσο περισσότεροι κάτοικοι είχαν ψηφίσει υπέρ του Ομπάμα, ενώ όσο περισσότερα οχήματα τύπου «πικ-απ» είχε μια περιοχή, τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό υπέρ του Μακέιν.

Αν ο αριθμός των σεντάν σε μια γειτονιά ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των «πικ-απ», υπήρχε 88% πιθανότητα η γειτονιά να ψηφίζει Δημοκρατικούς. Αν αντίθετα τα «πικ-απ» ξεπερνούσαν τα σεντάν, τότε υπήρχε 82% πιθανότητα η γειτονιά να ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους».

Τέλος, οι ερευνητές τόνισαν πως μελλοντικά, δεδομένου ότι θα αυξηθούν οι κάμερες στους δρόμους χάρη στα αυτόνομα οχήματα που θα κυκλοφορούν, θα συλλέγονται ολοένα περισσότερα στοιχεία και θα είναι δυνατό ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να βγάζει σχετικά συμπεράσματα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Ο «ρουφιάνος» της παγκόσμιας κυβέρνησης θα ξέρει για σένα σε χρόνο dt! Είπατε κάτι;Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου