Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Οικονομική Αιμοραγία δισ. ευρώ από τους Λαθρομετανάστες και μέσω Εμβασμάτων


Επίσκεψη Παυλόπουλου-Μπαρό σε κέντρο υποδοχής μεταναστών
Η Ν.Δ. και ο Παυλόπουλος  χαρούμενοι που έχουμε γεμίσει λαθροέποικους

Διάβάστε πώς δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες καταφέρνουν να βγάζουν στο εξωτερικό "μαύρα" χρήματα που προέρχονται από λαθραία - αφορολόγητη εργασία, χωρίς να πληρώνουν φράγκο στην Ελλάδα, προκαλώντας οικονομική αιμοραγία...!

H Western Union είναι μία εταιρεία η οποία μεταφέρει χρήματα εκτός της Ελλάδας. Τα γραφεία της τα συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, όχι μόνο. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας της Κυριακής μέσω αυτής της εταιρείας γίνεται μεγάλη "φυγάδευση" χρήματος. Καταρχήν, πως γίνεται η μεταφορά. Δεν απαιτούνται ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση η οποία "συνοδεύει" το ποσό και την ανάλογη προμήθεια που απαιτείται. Όσο για το ποσό, αυτό μπορεί να είναι μέχρι και 7.500 δολάρια, ενώ για περισσότερα χρήματα απαιτούνται άλλες πιο εξειδικευμένες διατυπώσεις.

Όπως όμως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, περίπου ένα εκατ. ευρώ φεύγει από τους μετανάστες οι οποίοι ζούνε και εργάζονται εδώ, χωρίς όμως το κράτος να κρατά κάτι από αυτά.

Η Eurostat με στοιχεία της αποκαλύπτει πως από τα εμβάσματα που εστάλησαν το 2011 από μετανάστες στην Ελλάδα προς τις χώρες προέλευσής τους, αγγίζουν τα 922.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να πηγαίνει σε χώρες εκτός ΕΕ (777.000.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στοιχεία της Eurostat αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν πως η αξία των εμβασμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010, φτάνοντας το 1,08 δισ. ευρώ, ενώ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το 2011.

Συμπέρασμα όλοι οι λαθρομετανάστες απέλαση όσο πιό γρήγορα γίνεται...Έλεος πια...!
Πηγή: http://planet-greece.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου