Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση Ρώσων πεζοναυτών την 28η Οκτωβρίου


Υπάρχει ενδεχόμενο να υποβληθεί, επίσημα Ρωσικό αίτημα, να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό «Νοβοτσερκάσκ» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής όμως, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το Υπουργείο Άμυνας αναφέρεται πως δεν έχει υποβληθεί επίσημα παρόμοιο αίτημα. Πάντως, πηγές της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι πεζοναύτες παρελαύνουν σε Ελληνικό έδαφος. Πριν από λίγο καιρό, το ίδιο άγημα πεζοναυτών είχε παρελάσει στη Λήμνο, προκαλώντας ενθουσιασμό στους κατοίκους του νησιού. Παρόμοιες παρελάσεις Ρώσων πεζοναυτών - με διαφορετικές ευκαιρίες έχουν πραγματοποιηθεί παλιότερα στην Κέρκυρα, πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη και αλλού.

Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται στον Πειραιά στις 22 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη 26 με 29.

Φαίνεται πως οι Ρώσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Κάτι που είναι φανερό πως θα ενθουσίαζε και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Γεωπολιτικά τώρα η παρουσία του Ρωσικού στρατού στην χώρα μας μόνο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει στους Νατοικούς "συμμάχους" μας και ειδικά στους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους, αφού επιπλέον όταν και όπου γίνεται, σε επίπεδο παρελάσεων, προκαλεί τον ενθουσιασμό και την πλήρη αποδοχή των Ελλήνων πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου