Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθερος Κόσμος «Ο Εθνικισμός δεν είναι έγκλημα»

Το φύλλο της Παρασκευής 4ης Οκτωβρίου 2013 της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος». «Ο Μεταξάς και η 4η Αυγούστου» του Δημήτρη Μιχαλόπουλου από τις εκδόσεις «Ελεύθερος Κόσμος».

«Ο Εθνικισμός δεν είναι έγκλημα» λέει το νέο φύλλο του Ελεύθερου Κόσμου, είναι έγκλημα όμως η βλακεία συμπληρώνει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος σε άρθρο-παρέμβαση για την προσπάθεια ποινικοποίησης της Χρυσής Αυγής και την μέχρι τώρα πορεία της.Διαβάστε ακόμα για την «αποχουντοποίηση» που έκανε η ΝΔ την δεκαετία του ‘70, τις ομοιότητές της με το σήμερα και τα λάθη που επαναλαμβάνει.

Η εφημερίδα μας θυμίζει διάφορα «αντιφασιστικά» εγκλήματα τα οποία ακόμη περιμένουν τους ενόχους να βρεθούν.

Ο «αντιρατσιστικός» νόμος, η προσπάθεια επαναφοράς του και ποιους τελικά θα ωφελήσει μία τέτοια εξέλιξη. Διαβάστε επίσης μία αμερικανική έκθεση για την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και την παραδοχή των κινδύνων που αυτή εγκυμονεί για την χώρα μας.

Μαζί με αναλύσεις και αρθρογραφία που σχολιάζουν την «αντιφασιστική» υστερία των ημερών.

Στην Αθήνα κυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Μιχαλόπουλου «Μεταξάς και 4η Αυγούστου», μία ανάλυση για την ιδεολογία του καθεστώτος, τις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορές του με τα άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα της εποχής.

Στην Περιφέρεια, κυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Ιωάννου «Τάγματα Ασφαλείας, όλη η αλήθεια», μία λεπτομερής εξιστόρηση της ίδρυσης και της δράσης των στρατιωτικών σωμάτων αυτών, τους λόγους ίδρυσης τους και μία ιδιαίτερη αναφορά στην μάχη και την σφαγή του Μελιγαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου