Η απάντηση μας εκ μέρους του γραφείου τύπου είναι η παρακάτω:
Αυτό που κρατάμε από τα δημοσιεύματα των "Παραπολιτικών" που έρχονται σε συνέχεια άλλων του ιδίου ύφους, είναι η σημαντική ανάπτυξη του Εθνικού Μετώπου.
Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι εχθρός μας είναι μόνο το πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην παρακμή την πατρίδα μας.
Ο ξεκάθαρος και ρεαλιστικός πολιτικός μας λόγος, η ποιότητα των στελεχών μας και η συνέπεια μας, αποτελούν την σταθερή βάση για την δημιουργία του πόλου εθνικής αντίστασης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Από το Γραφείο Τύπου.
Παραθέτουμε το ακριβές κείμενο:
Με *( ) κάποια δικά μας σχόλια που δεν αντέξαμε να μην τα κάνουμε.
"Εθνικό Μέτωπο" εναντίον "Χρυσής Αυγής" !
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 17:38
Δραστηριοποιείται ξανά το εθνικιστικό κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές
Η πρόσφατη ανασύσταση ενός παλιού εθνικιστικού κόμματος , του «Εθνικού Μετώπου», δείχνει πως ομάδες που ήταν για δεκαετίες στο περιθώριο, διεκδικούν το τελευταίο διάστημα ένα κομμάτι της πίτας του εθνικιστικού χώρου , που λόγω της οικονομικής κρίσης και της «κινούμενης άμμου» που πατάει το πολιτικό σύστημα, έχει βρει πρόσφορο έδαφος για την διάδοση των ιδεών του.
Το «Εθνικό Μέτωπο» ιδρύθηκε αρχικά το 1985 από μία ομάδα της ΕΝΕΠ, της τότε Ελληνικής Νεολαίας της Εθνικής Παρατάξεως. Η ομάδα αυτή είχε θεωρήσει τον εαυτό της …θιγμένο καθώς δεν της είχε ανατεθεί ρόλος, με την ίδρυση της χουντικής ΕΠΕΝ και έκανε το μεγάλο βήμα να δημιουργήσει ένα ακόμα εθνικιστικό κομματίδιο, που δεν κατάφερε ωστόσο ποτέ να διαδραματίσει κάποιον ρόλο.
Επικεφαλής του τέθηκε ο Μανώλης Κώνστας και μαζί του σε εκείνη την προσπάθεια , τον Γ. Βεργιάννη καθώς και άλλα στελέχη του εθνικιστικού χώρου. Η συγκεκριμένη απόπειρα πάντως ήταν εξ αρχής καταδικασμένη, καθώς το «χρίσμα» του εν ζωή ακόμα Γεωργίου Παπαδόπουλου, το είχε πάρει η ΕΠΕΝ. Η δράση του κόμματος δεν μπόρεσε να κρατήσει για πάνω από 3 χρόνια , αναστέλλοντας την λειτουργία του στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μέχρι και..πέρυσι, όπου το «Εθνικό Μέτωπο» ενεργοποιήθηκε ξανά. *( Το Εθνικό Μέτωπο δραστηριοποιήθηκε μέχρι αρχές προς μέσα της δεκαετίας ΄90 και ενεργοποιήθηκε ξανά το 2010)
«Διαπιστώσαμε, παλιοί και νέοι συναγωνιστές , ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό εκπροσώπησης των ιδεών του πατριωτικού κινήματος. Οι σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που φανέρωσαν την πλήρη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος επιβάλλουν την συγκρότηση πολιτικού σχηματισμού» δήλωνε σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του ο Μάνος Κώνστας , που ανέλαβε ξανά επικεφαλής του κινήματος που επαναλειτούργησε μετά από σχεδόν 25 χρόνια. *(!!!!) Στα χρόνια που είχαν προηγηθεί είχε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά με τον Συνδυασμό του ΛΑ.Ο.Σ. Η στάση ωστόσο του Γιώργου Καρατζαφέρη τον κρίσιμο Δεκέμβριο του 2011, χάλασε τους δεσμούς του με το κόμμα και μαζί με άλλα στελέχη πήραν αποστάσεις από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. *( Ποτέ ο αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μ.Κώνστας δεν είχε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος με το Λα.Ο.Σ του Γ.Καρατζαφέρη - Το 2011 είχε ήδη επανιδρυθεί το Εθνικό Μέτωπο).
Με σήμα τον μαίανδρο *( Μάλλον την Σπείρα εννοεί )
Το σύμβολο του , μια μαύρη *(άσπρη είναι σαν βασικό χρώμα) αρχαιοελληνική σπείρα, θυμίζει έντονα τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής. *(Η σπείρα είναι το σήμα του Εθνικού Μετώπου από την ίδρυση του 1985-6 όπου δεν έμοιαζε με κανένα άλλο σήμα...η Χ.α. υιοθέτησε το Μαίανδρο σαν σήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90). Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος πάντως στην οδό Σποράδων στην Κυψέλη, μπορεί πλέον να συναντήσει κάποιος μία πανσπερμία από στελέχη της άκρας δεξιάς , πρώην του ΛΑ.Ο.Σ, του παλιού ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα) , με πρώτο τον τότε αρχηγό του Πολύδωρο Δάκογλου, της ΕΠΕΝ του Γεωργίου Παπαδόπουλου, παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γυρολόγους του εθνικιστικού χώρου. *( Ότι νάνε..καλά περαστικά τους).
Το Εθνικό Μέτωπο θέλει να παρουσιάζεται πλέον ως ο γνήσιος θεματοφύλακας και εκφραστής του Ελληνικού εθνικισμού, βάζοντας φιλοσοφικές πινελιές και κάνοντας αναφορές σε γνωστούς θεωρητικούς του εθνικισμού, όπως ο Ίων Δραγούμης. Αυτοί που παρακολουθούν από κοντά την δράση τους, κάνουν λόγο για την αναβίωση της λεγόμενης «εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς»,
*( Ελληνοκεντρικό εθνικισμό μάλλον εννοεί ) με την εξτρεμιστική δράση που προσπαθούσε πάντα να βρει χώρο –συνήθως ανεπιτυχώς- σε όλες τις δεκαετίες της μεταπολεμικής Ελλάδας και κυρίως της μεταπολιτευτικής, όπου οι τότε νεαροί , πολεμούσαν στον δρόμο την αστική δεξιά του Κων/νου Καραμανλή, ο οποίος προσπαθώντας να εκδημοκρατίσει την Ελλάδα *(Με τις γνωστές δυστυχώς σήμερα συνέπειες και την απώλεια μέρος της Κύπρου τότε) και να αφήσει στο παρελθόν νοσηρά φαινόμενα, κυνήγησε τις οργανώσεις αυτές.
Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή οι ίδιοι διαχωρίζουν την θέση τους καθώς όπως λένε «Εμείς είμαστε υπέρ του Ελληνοκεντρικού Εθνικισμού σε αντίθεση με τις εθνικοσοσιαλιστικές καταβολές της Χρυσής Αυγής» και αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας το κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου.
Η πρώτη δράση
Το τελευταίο διάστημα το «Εθνικό Μετώπο», προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του. Εκτός από τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, έχει ανοίξει και στον Πειραιά -στο ίδιο κτίριο με την Χρυσή Αυγή μάλιστα- και στην Θεσσαλονίκη. Πυρήνες όμως της οργάνωσης υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως η Καρδίτσα, η Λάρισα, η Λαμία, αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου και αλλού. Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος , ηγετικά στελέχη είναι όπως τότε, ο Γιώργος Βεργιάννης, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος – πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής και εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερος κόσμος - ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κατσουράκης Γεώργιος - αρχηγός νεολαίας, ο Γιάννης Κουριανίδη, ο Κώστας Καρδαράς κτλ. ενώ διαύλους επικοινωνίας έχει και ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος αλλά και ο Μιχάλης Γιαννάκενας, άλλοτε σύντροφος του Μάκη Βορίδη στο «Ελληνικό Μετώπο».
Χαρακτηριστικό της προσπάθειας που επιχειρείται για συσπείρωση των παλαιών εθνικιστικών φορέων είναι πως την κίνηση στηρίζει και η διαδικτυακή εφημερίδα «Ελληνικές γραμμές» που δεν είναι τίποτα άλλο από τον ιστότοπο του «Ελληνικού Μετώπου», που εξακολουθεί να υπάρχει.
Οι φορείς ωστόσο αυτοί αλλά και τα μέσα δεν συγκεντρώνουν κάποια αξιόλογη δύναμη, κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός πως η επανίδρυση του φορέα, δεν έγινε ιδιαίτερη γνωστή στο ευρύ κοινό, εκτός από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που έτσι και αλλιώς είχαν σχέσεις μεταξύ τους.
Αυτόνομα στις εκλογές
Πρόσφατα το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος συνεδρίασε και αφού συζήτησε το ζήτημα της καθόδου του Κινήματος στις εκλογικές αναμετρήσεις και αποφάσισε τα εξής:
-Την αυτόνομη κάθοδό του στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.
-Την κάθοδό του στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν, είτε αυτόνομα, είτε συνάπτοντας συγκεκριμένες συνεργασίες με κόμματα ή/και τοπικούς φορείς, όπου αυτό είναι δυνατόν. Εξουσιοδότησε, δε για το λόγο αυτό το Πολιτικό Γραφείο να αναζητήσει εκείνους τους φορείς, με τους οποίους θα μπορούσε το Κίνημα να συμπράξει
-Την κάθοδό του στις Εθνικές Εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν.
Όπως έλεγε πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα του εθνικιστικού χώρου ο υπεραισιόδοξος γραμματέας τους, Μάνος Κώνστας, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να βρει και υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να απέχουμε ή να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εκτονωτική αρθρογραφία ή φιλολογικές συναντήσεις»
Εναντίον Χρυσής Αυγής
Πριν από λίγους μήνες ,κατά την επίσκεψη που έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου στην Αθήνα πραγματοποίησαν και την πρώτη τους δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της ΛΑΕΔ, στην πλατεία Ρηγίλλης. Η εμφάνιση τους ήταν πιο light από της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν φορούσαν στρατιωτικά, ούτε αρβύλες. Η συνθηματολογία όμως ήταν ίδια. Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως στις τάξεις του «Εθνικού Μετώπου» υπάρχουν στοιχεία πιο ακραία και από αυτά της Χρυσής Αυγής, αφού πολλά στελέχη που επαναδραστηριοποιούνται μέσα από τις τάξεις του, είχαν ζυμωθεί στις ακραίες δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 όπου οι οδομαχίες και οι συλλήψεις ήταν συχνό φαινόμενο.
Του Νικόλα Ψαρρά, εφημερίδα "Παραπολιτικά"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου