Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ με Υπόθεση Παιδοφιλίας στο Ρέθυμνο!


• Τουλάχιστον 13 παιδιά έχουν μιλήσει για τις πράξεις στις οποίες τους υπέβαλε ο προπονητής


• Ολόκληρη φιλοσοφία είχε αναπτύξει ο εκπαιδευτικός για να «μυεί» τα παιδιά!


Άφωνο, βουβό, αλλά ταυτόχρονα με θυμό και οργή το Ρέθυμνο παρακολουθεί να ξετυλίγεται μπροστά του η πιο τραγική υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικα αγόρια που έχει αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο μούδιασμα από τη σύλληψη του 47χρονου εκπαιδευτικού και προπονητή των παιδικών και εφηβικών τμημάτων μπασκετικής ομάδας ακολούθησαν η κατακραυγή και η καταδίκη της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει όχι μόνο το Ρέθυμνο, αλλά το πανελλήνιο.


Πάνω από όλα, όμως, συγκλονίζει από το πρώτο λεπτό της αποκάλυψης δεκάδες, όπως όλα δείχνουν, οικογένειες παιδιών, που έπεσαν θύματα του 47χρονου, ενός ανθρώπου που αποτελεί την απόλυτη ερμηνεία της έκφρασης «άνθρωπος της διπλανής πόρτας» και «άτομο υπεράνω υποψίας».

Από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες ήθελαν τον 47χρονο να έχει αναπτύξει έντονη «δράση» τα τελευταία χρόνια, χωρίς ακόμα να μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να ταυτοποιηθεί ο ακριβής χρόνος. Επιπλέον, μέχρι αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λίστα των ανήλικων μαθητών συνεχώς αυξανόταν, ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν και άλλα παιδιά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν πέσει θύματα του 47χρονου.

Την υπόθεση προσπαθούν να χειριστούν με μεγάλη διακριτικότητα – λόγω της λεπτότητάς της – οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς και του συνόλου της Α.Δ. Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία ιστορία που δυστυχώς έχει ως βασικούς πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να πέσουν στην «παγίδα» της «μύησης», που κατά πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να παρουσίαζε ως κίνητρο για τις ασελγείς πράξεις που ακολουθούσαν.

Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν αποκαλύψει κάποιου είδους σχέση με τον 47χρονο 13 παιδιά, ενώ εκτιμάται ότι η λίστα μπορεί να αυξηθεί και μάλιστα δραματικά. Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και το υλικό που υπάρχει στα χέρια τους σχετικά με τη δράση του.

Έρευνες επί ένα χρόνο

Πληροφορίες για την δράση του 47χρονου είχαν οι αστυνομικές αρχές τον τελευταίο χρόνο και από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον εκπαιδευτικό. Αποτέλεσε, δε, ένα βασικό στοίχημα η εξιχνίαση της υπόθεσης για τον διευθυντή της ασφάλειας, Νίκο Κουρμούλη, τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, που είχαν στα χέρια τους πληροφορίες από γονείς μαθητών που θεωρούσαν ότι η συμπεριφορά του προπονητή και η σχέση που είχε αναπτύξει με τα παιδιά δεν ήταν φυσιολογική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 47χρονος – όπως ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου - προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητας του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών – εφηβικών τμημάτων, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις – και με τον ίδιο.

Επίσης, οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ίδιου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω chat σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, για να διαπιστωθεί η δράση του 47χρονου και η προσέγγιση που έκανε στα παιδιά ζητήθηκε και η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αποδείχθηκε πολύ σημαντική, αφού τα στοιχεία που προέκυψαν, έδειχναν πως υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία. Αυτό, άλλωστε, ήθελαν και οι αστυνομικοί, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι η υπόθεση είχε «δέσει» τόσο, ώστε στη συνέχεια να μην καταπέσει στη δικαιοσύνη.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η αστυνομική επιχείρηση. Ο 47χρονος βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 13 και 14 ετών. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, παρουσία του Εισαγγελέα, και έχοντας σχετικό ένταλμα στα χέρια τους, αποφάσισαν να εισβάλουν στο σπίτι, από όπου απουσίαζαν η σύζυγος και τα παιδιά του.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί δεν άφηνε περιθώριο για καμία αμφιβολία. Ο 47χρονος και τα δύο ανήλικα αγόρια ήταν ημίγυμνοι και ο εκπαιδευτικός «καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού», όπως αναφέρει η Α.Δ. Ρεθύμνου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό. Το υλικό που βρέθηκε θα εξεταστεί από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα τεχνολογιών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπάρχει.

Η "μύηση"

Το «μυστικό» της υπόθεσης κρύβεται πίσω από την «φιλοσοφία» που φέρεται να είχε αναπτύξει ο 47χρονος, πείθοντας τα ανήλικα αγόρια να συμμετέχουν σε μία διαδικασία «μύησης» σε τεχνικές με τις οποίες τα παιδιά θα κατάφερναν – κατά τον ίδιο πάντα – να αποκτήσουν ψυχική δύναμη.

Μάλιστα, φέρεται να έπειθε τους ανήλικους για την σημασία αυτής της διαδικασίας, τόσο που κατάφερνε να «υποτάξει» τους όποιους δισταγμούς προέβαλαν τα παιδιά. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις καταθέσεις των παιδιών στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο 47χρονος ζητούσε από τους ανήλικους να υποστούν κάποιες δοκιμασίες, οι οποίες φέρεται να κατέληγαν στις ασελγείς πράξεις.

Από την πρώτη στιγμή, την πόρτα της ασφάλειας πέρασαν δεκάδες παιδιά και οι γονείς τους, οι οποίοι σοκαρισμένοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τα νέα δεδομένα της οικογενειακής τους πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 13 παιδιά είχαν αποκαλύψει μέχρι αργά χθες το βράδυ σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δράση του 47χρονου, για όσα τους ζητούσε ο ίδιος να κάνουν, είτε μεταξύ τους, είτε με τον ίδιο. Φαίνεται, δε, ότι σχεδόν ποτέ στις συνευρέσεις δεν παρευρισκόταν μόνο ένα παιδί, αλλά αντίθετα ότι στις συναντήσεις συμμετείχαν παραπάνω από ένα παιδιά.

Στήριξη στα παιδιά και στις οικογένειες

Βασικό μέλημα για την ΕΛ.ΑΣ. ήταν αυτή η ιστορία, που προκαλεί σοβαρότατο πλήγμα στον κοινωνικό ιστό του Ρεθύμνου, μέσα στην τραγικότητά της να μπορέσει να αγγίξει όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη προσοχή τις παιδικές ψυχές.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των παιδιών παρόντες ήταν και ειδικοί ψυχολόγοι για να στηρίζουν τους ανήλικους, ενώ το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις οικογένειες τους, που σοκαρισμένες ακούν τις αποκαλύψεις για έναν άνθρωπο που όχι μόνο είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και των ίδιων.

Την ίδια στιγμή, την ίδια στήριξη έχουν λάβει και τα παιδιά και η οικογένεια του 47χρονου, η οποία έχει σοκαριστεί από τις αποκαλύψεις και προσπαθεί να μαζέψει τα εναπομείναντα κομμάτια της.

Στον εισαγγελέα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε βάρος του 47χρονου τον παραπέμπει στη δικαιοσύνη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, μία πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 47χρονος κρατείται και χθες οδηγήθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας και σε διάφορα σημεία για περαιτέρω έρευνες. Φέρεται, δε, ο ίδιος να έχει παραδεχθεί την πλειοψηφία των πράξεων του, τις οποίες ωστόσο αποδίδει στη γενικότερη φιλοσοφία που είχε αναπτύξει για να πείθει τους ανήλικους. Μέχρι αργά χθες, ο 47χρονος δεν είχε καταφέρει να βρει δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου