Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"Το Πολυτεχνείο πέθανε" στον ΕΚ που κυκλοφορεί

 
Το νέο τεύχος της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" για τον μήνα Νοέμβριο ασχολείται με το παραμύθι της Μεταπολίτευσης, του Πολυτεχνείου και το αποδομεί.

Μία ιστορική αναφορά στα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973 αλλά και κυρίως στις αλήθειες που επιμελώς κρύφτηκαν. Επίσης, γίνεται μία πολιτική κριτική της περιβόητης "γενιάς του Πολυτεχνείου" και στο πώς με τα έργα της απαξιώθηκε στα μάτια των γενεών που έρχονται.

Διαβάστε ακόμη για την περίπτωση της μικρής Μαρίας, την υποκρισία πολιτικών και δημοσιογράφων για το θέμα "γύφτοι" αλλά και το τι προβλήματα δημιουργούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Μην χάσετε μια νηφάλια αλλά και αντικειμενική κριτική στο θέμα της Χρυσής Αυγής, μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων στελεχών.

Ο "Ελεύθερος Κόσμος" ασχολείται με το θέμα των παρελάσεων, τις μπουρδολογίες που ακούγονται σε κάθε εθνική επέτειο από αυτούς που θέλουν να τις καταργήσουν και παρουσιάζει το ιστορικό της επίσημης καθιερωσής τους από τον Ιωάννη Μεταξά.

Και όπως πάντα συνεντεύξεις και άρθρα προσώπων του ευρύτερου πατριωτικού χώρου.

Μαζί με την εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" στην Αθήνα το βιβλίο "Μπολσεβίκοι της Δεξιάς" του Γάλλου ιστορικού Ντομινίκ Βεννέρ, σε μετάφραση και απόδοση του Δ. Μιχαλόπουλου που μας μεταφέρει στα ταραγμένα χρόνια της Βαϊμάρης, αναδεικνύοντας τις ομοιότητες της εποχής εκείνης με την Ελλάδα του σήμερα, μέσα από την εξιστόρηση της δράσης των "Εθελοντικών Σωμάτων" που πολέμησαν τους Μπολσεβίκους και την αστική δεξιά.

Στην περιφέρεια, μετά από απαίτητηση πολλών αναγνωστών μας θα βρείτε δύο από τις προηγούμενες εκδόσεις μας: "Από την Κύπρο στην 21η Απριλίου" του Ν. Ντερτιλή, "Λοκατζήδες εναντίον συμμοριτών" του Δ. Ιωάννου, "Η εξωτερική πολιτική της 21ης Απριλίου" του Δ. Μιχαλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου