Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ - Το 1821 δεν τέλειωσε



Δημήτρης Ν. Κόρακας
Διδάκτωρ Χημικός - Εκπαιδευτικός Δ.Ε
Μέλος Εθνικού Μετώπου

Ο Έλληνας εθνικιστής κλείνει μέσα του την δική του δύναμη. Δύναμη που αντλεί από τις ρίζες της φυλής του και την ιδεολογία του. Δύναμη που την εκφράζει με τον αγώνα και την επαναστατικότητα που χαρακτηρίζουν κάθε του πράξη και σκέψη.

Ο Έλληνας εθνικιστής είναι επαναστάτης. Έχει μέσα του το πείσμα μα και την απόφαση. Να γκρεμίσει τον κόσμο της παρακμής, να γκρεμίσει τα κατεστημένα και να κτίσει στη θέση τους τον δικό του κόσμο, κρυστάλλινο και καθαρό όπως οι ιδέες του.

Ο Έλληνας εθνικιστής είναι δημιουργός. Κλείνει μέσα του την βούληση να επιλέξει το σωστό και να διαμορφώσει το πρέπον. Στηρίζεται στην δική του δύναμη, αξιολογεί και απορρίπτει γιατί θέλει και μπορεί και όχι γιατί του το επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες.

Ο Έλληνας εθνικιστής κατακτά το δικαίωμα της ελευθερίας επωμιζόμενος τις ευθύνες του απέναντι στο Έθνος. Αντιμετωπίζει την ζωή όχι σαν παγερή ύλη η σαν απροσδιόριστο πνεύμα, μα σαν ένα δυναμικό γεγονός που το κατακτούν μόνον οι ρωμαλέοι.

Ο Έλληνας εθνικιστής ζει και σκέπτεται ελληνοπρεπώς. Σε κάθε του πράξη και ενέργεια προτάσσει το συμφέρον του Έθνους, παραμερίζοντας τον ατομικό εγωισμό. Κάθε εκδήλωση της ζωής του χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα και λεβεντιά. Δεν είναι αδιάφορος και ουδέτερος, πρόθυμος να δεχτεί προκαθορισμένες αξίες και ηθικές αρχές. Η χαμερπής, δουλική, χωρίς σκοπό υποταγμένη ζωή δεν του αρμόζει.

Ο Έλληνας εθνικιστής καταξιώνεται με την προσφορά και κατακτά τα δικαιώματά του με τον αγώνα.

Ο Έλληνας εθνικιστής δεν δέχεται να του επιβάλλουν ξενόφερτα πρότυπα, μα διαμορφώνει την ζωή του με ηρωική αντίληψη και πνεύμα θυσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου