Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Εμείς, τα κεφάλια δεν τα σκύβουμε!


Για τη σημερινή εθνική επέτειο, μόνο αυτό: 
η εθνική μας ταυτότητα είναι θεμελιωμένη στα αίματα των εκατομμυρίων Ελλήνων που θυσιάστηκαν στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Θα είναι κατάρα, ύβρη προς τους προγόνους μας, αν το ξεχάσουμε αυτό. Θα είμαστε καταραμένοι στους αιώνες, αν θαμπωμένοι από τα πλούτη των σύγχρονων δυναστών ή τρομοκρατημένοι από τις απειλές τους δεχτούμε τη νέα ηγεμονία τους, υπογράψουμε τους όρους μιας νέας σκλαβιάς. 

Τούτος ο τόπος πέρασε μεγάλες φουρτούνες κι έχει το κακό για σας, κύριοι δυνάστες της Ευρώπης, ότι κατοικείται από ένα λαό ατίθασο κι υπερήφανο. Κι ας είμαστε φτωχοί, ματωμένοι και ρακένδυτοι, στεκόμαστε στο ύψος μας και λέμε σ' όσους μας θέλουν και πάλι σκλαβωμένους: φευγάτε από τα πόδια μας! Όσα ανδρείκελα και να βρεθούν για να σας υπηρετήσουν, δεν θα επιτύχετε! 

Εφόσον αυτός ο τόπος έβγαλε έναν Κολοκοτρώνη, έχετε χαμένο το παιχνίδι. 

Αν τούτος ο λαός σας προξενεί φθόνο, ακόμα κι όταν είναι πληγωμένος, να είστε σίγουροι πως θα σας προξενήσει φόβο, αν του φορτώσετε κι άλλο την πλάτη. Γιατί; Διότι τούτος δω ο λαός είναι και θα είναι ένας ανυπάκουος, ενώ εσείς έχετε ανάγκη από σκυμμένα κεφάλια!

 Ε, λοιπόν βάλτε το καλά στο μυαλό σας! Εμείς, τα κεφάλια δεν τα σκύβουμε!


Δημήτρης Γκίκας
Μέλος Εθνικού συμβουλίου Εθνικού Μετώπου 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου