Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη.


Η όψη που θα έχουν τα Κερδύλλια Όρη μετά την κατασκευή της προτομής του μεγάλου στρατηλάτη (Φωτογραφία: Ταχυδρόμος)

 Η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, ένα γεωγραφικό χώρο που συνδέθηκε ιστορικά με το Μέγα Αλέξανδρο. Η κατασκευή της προτομής του Μέγα Αλέξανδρου θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Ο επί Όρους Αλέξανδρος», το οποίο έχει ήδη συλλέξει 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών.

Η κατασκευή θα διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια. Η προτομή θα έχει ύψος 80 μέτρα και πλάτος 57 μέτρα.

Στην πλήρη ανάπτυξη το έργο περιλαμβάνει επιμορφωτικό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο, σταθμούς ανάπαυσης και αναψυχής, ειδικές οδικές προσβάσεις και χώρους στάθμευσης.

ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.

Η Ελλάδα μπορούσε να είναι γεμάτη με τέτοιου είδους μνημεία αλλά οι πολιτικάντηδες ούτε να το διανοηθούν δεν θέλουν, εξάλλου δεν περισσεύουν λεφτά και για τις μίζες τους και για την εξαγορά ψηφοφόρων και συνειδήσεων (αυτό και αν δεν είναι κατάλυση της δημοκρατίας) και για να κάνουν μεγάλα έργα - μνημεία με την μοναδική ιστορία της χώρας μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου