Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πειραιάς - Κονώνεια Τείχη ανάμεσα σε σκουπίδια και…συνθήματα


Η νοοτροπία της μεταπολίτευσης δεν λέει να τελειώσει δυστυχώς στην χώρα μας, έως ότου τουλάχιστον αποφασίσει να την τελειώσει τελικά ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ξεκινώντας από τις επόμενες εκλογές. Τρανό παράδειγμα αποτελούν, εδώ και 40 χρόνια, οι πολιτικάντηδες δήμαρχοι του Πειραιά και τα Κονώνεια Τείχη.

Στα Κονώνεια Τείχη, ερημώθηκε μια ολόκληρη περιοχή, κλείσανε μαγαζιά, έχασαν τις δουλείες τους άνθρωποι και το μεγάλο έργο ανάδειξης της οχύρωσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά που θα περιλάμβανε την απομάκρυνση μπάζων, το καθαρισμό γκράφιτι, την ανάπλαση και αναστύλωση, τη συντήρηση και επισκευή ξύλινων κλιμάκων και της υφιστάμενης εγκατάστασης φωτισμού, τη τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και που θα τελείωνε τον Δεκέμβριο του 2012, έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Σήμερα μετά από 7 χρόνια απραξίας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων των υπουργών Πολιτισμού, και απραξίας των δημάρχων του Πειραιά, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά, της Ελλάδος, αλλά και όλης της παγκόσμιας ιστορίας, υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα αντί να έχει ήδη αναπλαστεί.

Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα οι υποσχέσεις έμειναν στα χαρτιά και όχι μόνο αυτό, τον ερχόμενο Μάρτιο ο Πειραιάς και ο Θεμιστοκλής θα γίνουν παγκοσμίως γνωστοί με την συνέχεια της ταινίας "300". Καταλαβαίνετε με τα εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τον Πειραιά πλέον κάθε χρόνο τι ευκαιρία θα ήταν να έχει αξιοποιηθεί πολιτισμικά και τουριστικά όλο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας στην περιοχή των τειχών. Και μετά αναρωτιούνται οι πολιτικάντηδες γιατί δεν έρχεται η ανάπτυξη και το χρήμα στα ταμεία του κράτους...

Γιώργος Κατσουράκης
Ιατρός
Εθνικό Μέτωπο - Οργάνωση Πειραιά

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει καποια οργανωση στη Κρήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πυρήνες σε όλες τις πόλεις του νησιού αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε το Τηλ. 210-9210608 ή κιν. τηλ.: 6987-249104, 6947-361035, 6944-807842

      Για παρατηρήσεις, ερωτήσεις, εντυπώσεις ή για αποστολή κειμένων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο :

      info@ethnikometopo.gr

      Διαγραφή