Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Πολιτική Πρόταση - Θέσεις




Αντί προλόγου

Η διατύπωση της ολοκληρωμένης πρότασης για τη διέξοδο από την κρίση υπήρξε κύριος στόχος του Εθνικού Μετώπου, κατά την πρώτη περίοδο της ανασυγκρότησής του. Μέσα από αυτήν, γίνεται αντιληπτό ότι η ιδεολογική - πολιτική μας στάση και η καταδίκη στο μεταπολιτευτικό χρεοκοπημένο σύστημα δεν προέρχεται μόνο από οργή και αγανάκτηση. Είναι η δική μας εθνική αφήγηση για την Ελλάδα των νέων καιρών. Δείχνει το δρόμο, που είναι ο μόνος ρεαλιστικός, ανθρώπινος και τεκμηριωμένος, για να ξεπεράσουμε το σημερινό αδιέξοδο. Ένα κράτος ισχυρό, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων και να γίνει εφαλτήριο πολιτισμού, ευημερίας και προόδου.

Οι θέσεις μας είναι προϊόν σοβαρής μελέτης και απεικονίζουν τις ιδέες μας στην πράξη. Διαρκώς επεκτείνονται στα όρια των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και θα γίνονται επίκαιρες σύμφωνα με τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα. Για τον κάθε τομέα που αναλύουμε ακολουθεί εκτεταμένο και ειδικευμένο σχέδιο που θα παρουσιαστεί διεξοδικά στον ελληνικό λαό.


Εμμανουήλ Ν. Κώνστας


Από την ομιλία

στη σύσκεψη για τη λήξη της διαβούλευσης

και επεξεργασίας των πολιτικών θέσεων.

Εισαγωγή

Η Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού και Ιδεολογίας με την αρωγή των οργανώσεων, των διευθύνσεων Κεντρικής διοικήσεως, την συνδρομή μελών, φίλων και ειδικών ανά τομέα δραστηριότητας, παραδίδει το τελικό κείμενο θέσεων που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την πατρίδα μας.

Τα μέρη που δεν καλύπτονται από το παρόν κείμενο θα υπάρξουν στους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα θα υπάρξει συνοδευτικό σχέδιο κατά τομέα δράσης με ειδικεύσεις θεματικές , τοπικές κι άλλες.

Επειδή η πολιτική μας πρόταση κρίνεται διαρκώς και θεωρούμε ότι η αναθεώρησή της και ο εμπλουτισμός της είναι καθοριστικής σημασίας κάθε παρατήρηση, σκέψη ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη από φορείς, ομάδες και πρόσωπα. Άρα, ο προβληματισμός σας μπορεί και πρέπει να είναι γόνιμος και χρήσιμος.

Για την τελική διαμόρφωση των θέσεων μας κύριοι άξονες ήταν η υπεράσπιση και διατήρηση του εθνικού κράτους ως θεμελιακού στοιχείου για την διατήρηση των δικαίων του Ελληνισμού. Οι γεωπολιτικές συνθήκες, οι ιστορικές διαπιστώσεις, οι παγκόσμιες προκλήσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινότητας των Ελλήνων, όπως έχουν από το χρόνο διατηρηθεί ήταν οι συνιστώσες για την τελική αποτύπωση.

Τα μέτρα που προτείνονται έχουν εκτιμηθεί οικονομικά.

Εξωτερική πολιτική

Η ελληνική εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από υποτέλεια, μόνιμες εξαρτήσεις, έλλειψη φαντασίας, ανυπαρξία σχεδιασμού και πλήρη αδυναμία υπεράσπισης των εθνικών δικαίων. Η Ελλάδα με ευθύνη του πολιτικού κόσμου και των διπλωματών, δεν άσκησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενώ σταδιακά υπέστη και υφίσταται την απειλή του Τουρκικού παράγοντα. Μια διαρκής υποτονική άμυνα σε διεκδικήσεις που προβάλλονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα και επιτυγχάνουν την υποβάθμιση της εθνικής μας θέσης στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη.

Η υποχωρητικότητα και η επένδυση σε κενές περιεχομένου συμμαχίες (θεωρίες ότι η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας λύτρωνε από τον Τουρκικό κίνδυνο), μας άφησαν εκτεθειμένους και μονίμως αιφνιδιασμένους.

Για την αντιμετώπιση της σημερινής δεινής θέσης της χώρας απαιτούνται:

• Ανακήρυξη της Αυτόνομης Οικονομικής Ζώνης σύμφωνα με τις διεθνείς προβλέψεις.

• Άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων.

• Παύση κάθε συνομιλίας και διαπραγμάτευσης με την Τουρκία εφόσον το αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι τουρκικές απαιτήσεις.

• Η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι σε αμυντικούς συνασπισμούς οφείλει να καθορίζεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνον.

• Απαγόρευση στρατιωτικής παρουσίας σε χώρους εκτός Ελληνικής επικρατείας αν δεν υπάρχει προφανής λόγος εθνικού συμφέροντος.

• Διαμόρφωση εθνικής πολιτικής με ξεκάθαρους στόχους, τακτικές και βάθος χρόνου.

• Η Ελλάδα απέναντι σε ένα νέο ολοένα διαμορφούμενο διεθνές περιβάλλον οφείλει να προσδιορίζει την στάση της χωρίς αγκυλώσεις. Οι γεωπολιτικές και στρατηγικές αξιολογήσεις γίνονται με την αντίληψη ότι η χώρα μας δεν είναι δεδομένη.

• Υπεράσπιση των εθνικών θέσεων και απόρριψη κάθε πρότασης των Σκοπίων που αποβλέπει σε σύνθετη ονομασία.

• Υπεράσπιση του ελληνικού πληθυσμού και των ελληνικών δικαίων στην Βόρειο Ήπειρο.

• Η Κύπρος είναι ένα ζωντανό κομμάτι του ελληνισμού και πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Η αποστασιοποιημένη πολιτική, οι προδοτικές στάσεις Κυπρίων πολιτικών, στρέφονται κατά της ευρείας έννοιας του ελληνικού συμφέροντος. Για μας η Κύπρος ήταν είναι και θα είναι ελληνική.

• Απαγόρευση της προκλητικής δράσης του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και κατηγορηματική αντίδραση σε κάθε σενάριο που στρέφεται κατά της Θράκης μας από όπου και αν προέρχεται.

• Προώθηση των ελληνικών θέσεων σε όλους τις χώρες και τους χώρους διαμόρφωσης πολιτικής. Αξιοποίηση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

• Πολυσήμαντη άσκηση πολιτικής, με παραμέτρους την οικονομική διπλωματία, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό χαρακτήρα.

Οικονομία

Γενική θεώρηση

Η οικονομία της χώρας είναι κατεστραμμένη. Εθνική οικονομία έπαυσε να υπάρχει μετά από συνειδητή απόφαση του πολιτικού κόσμου που θεώρησε ότι η ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, αρκεί για να κατοχυρωθεί η πρόοδος και η ευημερία της χώρας. Οδηγηθήκαμε σταδιακά στην πλήρη εγκατάλειψη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας κάθε εθνικού σχεδιασμού. Το ανθρώπινο δυναμικό στράφηκε στον τομέα των υπηρεσιών και η εγχώρια ζήτηση προιόντων δημιούργησε αναγκαστικά ένα ελλειμματικό ισοζύγιο.

Ο δανεισμός έλαβε μια απίστευτη διάσταση φθάνοντας να απαιτούνται περισσότερα από τα μισά ποσά του προυπολογισμού, μόνον για ικανοποίηση τόκων και χρεολυσίων.

Οι επιχειρήσεις που έλεγχε ο δημόσιος τομέας μεταβλήθηκαν σε ζημιογόνες μέσα από τον κομματισμό που εξέθρεψε την διαφθορά, τις υπερχρεωμένες προμήθειες και τους άσκοπους διορισμούς. Αφού διέλυσαν τα πάντα για να διατηρούν την εξουσία τους, στη συνέχεια δυσφήμησαν κάθε αντίληψη κρατικού παρεμβατισμού ως αποτυχημένη.

Η διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε μια χώρα που δεν διέθετε πραγματική οικονομία, και ανάπτυξη, μπορούσε να συμβεί μόνον με δανεισμό. Έτσι δημόσιος δανεισμός για την συντήρηση μιας αντιπαραγωγικής κρατικής μηχανής και αχαλίνωτος ιδιωτικός δανεισμός για την συντήρηση της υπερκατανάλωσης, έφεραν το τελικό αποτέλεσμα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αυτή την ολέθρια πολιτική εμφάνιζαν για δεκαετίες ως υποδειγματική οι πολιτικοί , οι τεχνοκράτες και οι συνδικαλιστές. Φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις επιλογές τους. Η άκριτη αφοσίωσή τους στα διευθυντήρια των υπερεθνικών ελίτ και η πλήρης παράδοση της ελληνικής οικονομίας σε κέντρα αποφάσεων εκτός Ελλάδας καθώς και η νοσηρή νοοτροπία «ότι δεν χρειάζεται να παράγουμε, είμαστε μια χώρα της Ευρώπης με άλλον προσανατολισμό» σάρωσε τα πάντα.

Η κρίση είναι μέρος του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και εκπορεύεται από την ληστρική αντίληψη του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών εταιριών.

Το Εθνικό Μέτωπο προτείνει ως μέρος της γενικότερης θεώρησης υπεράσπισης του εθνικού κράτους αλλά και ως δικαιωμένης εκ των πραγμάτων επιλογής την ανασυγκρότηση της Εθνικής οικονομίας.

Αναπροσανατολισμός.

Η κεντρική ιδέα του Εθνικού Μετώπου για την οικονομία συνοψίζεται στην άποψη ότι μόνο μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη και νομισματικά ανεξάρτητη μπορεί αφενός να ανταποκριθεί στις παρούσες περιστάσεις αφετέρου να οικοδομήσει το μέλλον που θα διασφαλίσει την ευημερία και την πρόοδο και την θωράκιση απέναντι στις διεθνείς συνθήκες. Βασικός στόχος είναι η εξισορόπηση του Εμπορικού Ισοζυγίου, σε πρώτη φάση με βάση την ενδοστρεφή ανάπτυξη. Η εξισορόπηση δεν πρέπει να γίνει με ένα προϊόν αλλά με ισόροπη συμμετοχή όλων των κλάδων και τομέων παραγωγής.

Εθνικό Νόμισμα

Η Ελλάδα εντάχθηκε στη νομισματική ένωση παραιτούμενη του δικαιώματος του εθνικού νομίσματος, αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα να προσαρμόζει τη νομισματική της πολιτική στις περιστάσεις και ακολουθώντας ένα σκληρό νόμισμα του οποίου την κυκλοφορία καθορίζουν υπερεθνικά κέντρα. Κανένα όφελος δεν προέκυψε στην ελληνική οικονομία. Τα ελλείμματα διογκώθηκαν , το ισοζύγιο επιδεινώθηκε, οι εξαγωγές δοκιμάζονται, το τραπεζικό σύστημα εξαρτήθηκε και φτώχια καλπάζει. Το ευρώ διευκολύνει την Γερμανία και κάποιους δορυφόρους της, διευκολύνει την διεθνή τοκογλυφία αλλά δεν εξυπηρετεί μια ασθενή εθνική οικονομία.

Η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα σηματοδοτεί την οικονομική ανεξαρτησία και την ευχέρεια να προσαρμόσει το έθνος τις προτεραιότητες του. Πάντως, η μεταβολή του νομίσματος είναι μία υπόθεση δύσκολη και πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις, όπως τα συναλλαγματικά αποθέματα. Γι’ αυτό ο χρόνος και οι συνθήκες πρέπει να επιλεχτούν προσεκτικά.

Η απομάκρυνση από το ευρώ δεν προβλέπεται νομοθετικά, μπορεί να γίνει οικειοθελής αποχώρηση.

Χρέος

Η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους απαιτεί γενναίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις. Στην παρούσα συγκυρία δεν προτείνουμε πλήρη διαγραφή αλλά οπωσδήποτε στάση πληρωμών του χρέους για διάστημα δύο τουλάχιστον ετών και μονομερή επαναπροσδιορισμό. Η εξέταση των δεδομένων θα γίνει από σημείο νέας θεώρησης καθώς θα εξελίσσεται η προσπάθεια εθνικής ανάταξης.

Διεθνείς συμφωνίες

Η Ελλάδα για να ανασυγκροτηθεί οφείλει να επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα άρα να καταγγείλει όσες συμφωνίες, του παγκοσμίου εμπορίου και τα Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται σε αντίθεση με αυτή την αντίληψη.

Δημοσιονομική πολιτική

Ο εξορθολογισμός των δαπανών είναι κύριο καθήκον μιας εθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης. Όλες οι δαπάνες θα εξεταστούν από μηδενική βάση. Το μέγεθος περιορισμού εκτιμάται σε τουλάχιστον 25% των σημερινών.

Βιοτεχνία

Επαναφορά της βιοτεχνίας στο ρόλο που κατείχε στην ελληνική οικονομία. Ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων που αρχικά θα μπορεί να απορροφήσει η ελληνική αγορά αλλά και άλλες διεθνείς αγορές σύμφωνα με τις ανάγκες τους θα επιχειρηθεί να παράγεται από την εσωτερική παραγωγή.

Για το σκοπό αυτό θα χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις τόσο τραπεζικές, όσο και αμέσου επιδοτήσεως, όπως επίσης και μια σειρά από ειδικά κίνητρα. (βλέπε φορολογικό πρόγραμμα).

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της βιοτεχνίας θα ενταχθεί στο σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και περιλαμβάνεται στα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Βιομηχανία

Η αποβιομηχάνιση του τόπου είναι ένα κεντρικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Επιβάλλεται η βιομηχανική ανασυγκρότηση τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο αξιολογώντας με βάση τα στοιχεία εισαγωγών και τα δεδομένα ταχείας εκβιομηχάνισης κατά κλάδο.

Οι βιομηχανικές ζώνες που βρίσκονται σε μαρασμό μπορούν να γίνουν τα σημεία αναστροφής του αρνητικού κλίματος.

Ναυτιλία

Το μεγαλύτερο όπλο της ελληνικής οικονομίας σε όλες τις περιόδους της ιστορίας της ήταν η εμπορική ναυτιλία. Πρέπει να επιχειρηθεί και πάλι μια σχέση εμπιστοσύνης της ελληνικής πολιτείας, του κόσμου της ναυτιλίας, των ελλήνων που σχετίζονται με τους κλάδους αυτούς.

Μια ολόκληρη κοινότητα εργαζομένων μπορεί να ανακουφιστεί και να δημιουργήσει στο φυσικό για τον έλληνα περιβάλλον, της θάλασσας.

Αγροτική οικονομία

Ο πρωτογενής τομέας που επί αιώνες στήριζε την ελληνική οικονομία, σε ένα έδαφος ευλογημένο με κλιματολογικές συνθήκες ιδανικές και μια σπάνια και ποιοτική βιοποικιλότητα υπέστη μια τρομακτική επίδραση. Η χώρα μέσα από τις επιδοτήσεις, τα κυκλώματα παραγόντων, τις ευρωπαϊκές εντολές, μεταβλήθηκε σε χώρα μονοκαλλιεργειών. Τα στοιχεία του εύρους των καλλιεργειών , των ποιοτικών προϊόντων, της σοβαρής επιχειρηματικής γεωργίας, της καλής αντίληψης περί συνεταιρισμών και της αξιοποίησης γης και πανίδας, εγκαταλείφθηκαν πλήρως.

Η ελληνική ύπαιθρος έγινε ένα ακόμα πεδίο διαφθοράς και νοσηρής νοοτροπίας. Ο αγροτικός κόσμος, θεματοφύλακας παραδόσεων και αξιών, μεταβλήθηκε σε συνομιλητή του σαθρού πολιτικού συστήματος.

Στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, ο ρόλος της αγροτικής οικονομίας είναι πρωταρχικός.

Με τον εθνικό σχεδιασμό της οικονομίας και με κύριο γνώμονα τις ανάγκες κάλυψης αρχικά των εσωτερικών αναγκών και στη συνέχεια των εξαγωγών – όπου παρέχεται μεγάλος χώρος δράσης καθώς η παγκοσμιοποίηση έχει δημιουργήσει νέα αστικά στρώματα σε χώρες με τεράστιο πληθυσμό όπως η Ινδία και η Κίνα που χρειάζονται τρόφιμα- θα επιδιωχθεί η πλήρης αυτάρκεια σε κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και γενικώς τρόφιμα. Για την επίτευξη του στόχου, θα υπάρξει σχεδιασμένη περιφερειακή ανάπτυξη που θα προβλέπει την αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και την εγκατάσταση νέων.

Σύσταση Οργανισμού Εμπορίας και Διακίνησης Αγροτικών Προϊόντων. Έτσι θα εξασφαλιστούν τόσο η απορρόφηση των προϊόντων όσο και η πάταξη του παρασιτικού μεταπρατισμού που πλήττει τόσο τον καταναλωτή ως και τον παραγωγό. Ο Οργανισμός θα αναλάβει τον συντονισμό για την διεθνή προώθηση των προϊόντων στην διεθνή αγορά.

Δημιουργία κέντρων δημοπρασίας σε κάθε περιφέρεια ώστε να μην αποκλεισθεί η υγιής ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αξιοποίηση των γαιών που ανήκουν στο κράτος με δύο τρόπους. Απόδοση γης με προνομιακό τρόπο σε νέους ή και παλαιότερους αγρότες. Δημιουργία επιχειρήσεων πολυμετοχικών με σκοπό την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Επαγγελματικός κόσμος

Η νόμιμη και η παράνομη τοκογλυφία, το εχθρικό κράτος , τα καρτέλ των πολυεθνικών, το παραεμπόριο είναι μόνο ορισμένες όψεις του προβληματικού τοπίου που εμφανίζει ο κόσμος των ελλή-νων επαγγελματιών.

Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είναι συγ-κροτημένη σε μικρές και πολύ μικρέ επιχειρήσεις, κατά το μέγα μέρος της, αντιλαμβανόμαστε και την έκταση του προβλήματος στην ρευστότητα, την εργασία, το μέλλον της χώρας.

Αναθεώρηση όλου του συστήματος δανεισμού. Επιτόκια και όροι δανεισμού τέτοια που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πορεία των επιχειρήσεων και όχι την κερδοσκοπία των τραπεζών. Δεν θέλουμε χρήμα από το χρήμα, αλλά κεφάλαιο για παραγωγική δράση.

Κατάργηση του Τειρεσία και της γενικότερης πολιτικής αποκλει- σμού.

Προτεραιότητα τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με το όλο πλαίσιο που αναφέρεται σε άλλα σημεία των θέσεων, κατοχύρωση της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με αντι- καρτέλ νο- μοθεσία και κυρίως εκτέλεση των νόμων.

Πάταξη του παραεμπορίου .Θα γίνει μέριμνα των αρχών αμέσου προτεραιότητας.

Κατάργηση του ΚΒΣ, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Έκδοση φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων για ποσά διπλάσια των σημερινών.

Αποποινικοποίηση των εμπορικών αδικημάτων.


Ανεργία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της καταρρέουσας οικονομίας του μετα- πολιτευτικού κράτους είναι η ανεργία. Πρόβλημα που με τη σειρά του τροφοδοτεί πολλά άλλα όπως η μετανάστευση, η υποκατανάλωση, η έλλειψη ρευστότητας, η ύφεση, η κοινωνική αποσύνθεση.

Ο σημαντικότερος συντελεστής πλούτου, η εργασία, έχει κατάφορα υποτιμηθεί από τη διεθνή του χρήματος, για να εξυπηρετηθούν οι άνομοι κερδοσκοπικοί στόχοι και να εκμεταλλευτούν το ανθρώπινο δυναμικό.

Υπόθεση πρωταρχικής σημασίας για το εθνικό κράτος είναι η απο- κατάσταση και η βελτίωση της θέσης της εργασίας. Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι εθνικής σημασίας. Είναι όρος επιβίωσης της πα-τρίδας. Για αυτό λόγο οφείλουμε την υποκίνηση όλων των δυνάμεων και όλων των δυνατών σχεδίων ανεξαρτήτως δογμάτων και από- ψεων. Ο ρόλος του κράτους νυκτοφύλακα που παρακολουθεί τις εξε-λίξεις σε απόσταση ή των περιβόητων ξένων επενδύσεων που δεν έρχονται ποτέ δεν ταιριάζουν στις περιστάσεις.

Άμεση δράση για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

-Ανάληψη με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή του σχεδίου εθνικής οικονομίας, πρωτοβουλίας για την σύσταση παραγωγικών μονάδων σε όλους τους τομείς και τους κλάδους. Κατά προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα με προσπάθεια στήριξης, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον με ευθύνη του κράτους.

- Συγκρότηση συνεργείων από τους λογαριασμούς δημοσίων επεν- δύσεων και όλους τους άλλους ειδικούς, που θα αναλάβουν έργα ενεργειακής αποκατάστασης, πράσινες αναπλάσεις και ταράτσες, πρό- γραμμα αυτονομίας στις ζωοτροφές, έργα εκτεταμένης άρδευσης, δί- κτυα κατανομής ενέργειας, σύσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας όλων των μορφών (φωτοβολταϊκά, αιολική, γεωθερμική κ.α), μαρίνες, έργα ανάπλασης πόλης με μεταφορά συντελεστή (π.χ Αθήνα- αε-ροδρόμιο Ελληνικού), έργα υποδομής, ανασυγκρότηση βιομηχανι-κών ζωνών.

- Πρόγραμμα αμέσου ανταποδοτικότητας στην αγροτική οικονομία. Επιδοτούμενο κατά περίπτωση, με λογαριασμό ύψους 250 εκατομ-μυρίων ευρώ. Συνδυασμένο με θέσεις για την αγροτική οικονομία.

- Απασχόληση σύμφωνη με τα σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης. Νέες υποδομές, τοπικά κέντρα ανάπτυξης και εμπορίας, περιοχές ολοκληρωμένων μονάδων από τις πρώτες ύλες έως το τελικό προ-ϊόν.

-Αξιοποίηση του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας χωρίς καμία καθυστέρηση.

- Υιοθέτηση και ανάπτυξη των καινοτομικών προτάσεων. Αυτοκί- νητα νέας τεχνολογίας, νέο λογισμικό, ρομποτικές μορφές πολλών εφαρμογών και πολλά άλλα.

Ένοπλες Δυνάμεις - Άμυνα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκη πιθανής ένοπλης σύγκρουσης μονίμως. Η ελευθερία της και οι προσδοκίες της, έχουν ως κύρια προϋπόθεση, την ύπαρξη αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων.

Αποκατάσταση του κύρους του σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών. Αποκατάσταση των παροχών που επιβάλλονται σύμφωνα με το λειτούργημά τους καθώς και σεβασμό προς τους αποστράτους που δεν παύουν να είναι αξιωματικοί.

Επαναφορά της πειθαρχίας και των παραδόσεων στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Μόνον η μεγάλη ηρωϊκή παράδοση μπορεί να οδηγεί το στράτευμα και όχι η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που επικράτησε.

Επαναφορά της επιλογής στις παραγωγικές σχολές εκτός συστήματος πανελληνίων εξετάσεων.

Προσδιορισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες.

Προσαρμογή των στρατιωτικών δογμάτων στις παρούσες συνθήκες με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και όχι υπερεθνικών σχηματισμών. Εφαρμογή ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Λειτουργική δομή που να καλύπτει το σύνολο των αμυντικών αναγκών. Οι δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, τόσο σε επίπεδο επάνδρωσης όσο και σε επίπεδο υλικού και επιχειρησιακής αυτονομίας.

Προσαρμογή των εξοπλιστικών προγραμμάτων στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες. Κάλυψη κατά το δυνατόν από την εγχώρια πολεμική βιομηχανία του μεγαλύτερου δυνατού μέρους.

Λαθρομετανάστευση

Η χώρα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο έλεος μιας απίστευτης εισβολής, ολοένα κλιμακούμενου αριθμού λαθρομεταναστών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ανάλογης έκτασης εισβολή δεν έχουμε ζήσει ποτέ. Οι συνέπειες στην ασφάλεια, την υγεία, την κοινωνική συνοχή, την εκπαίδευση, την οικονομία αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία είναι πλέον ορατές από όλους.

Η προσπάθεια βίαιης μεταβολής της εθνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική δεν θα περάσει. Η άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι πρώτιστο καθήκον μιας ελληνικής πολιτείας.

Στα πλαίσια μιας τέτοιας πολιτικής απαιτείται

-Φύλαξη των συνόρων και τήρηση των συνοριακών κανόνων λαμβάνοντας όλα τα τεχνικά μετρα χωρίς ενδοιασμούς.

-Σκληρή ποινική αντιμετώπιση σε όσους ενέχονται στα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης.

- Καταγγελία των συμφωνιών (Δουβλίνο 2) που καθιστούν που καθιστούν την πατρίδα μας σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης. δεν θα συγκρατεί τις ορδές η Ελλάδα για την ησυχία των προηγμένων ευρωπαικών χωρών.

- Απομάκρυνση όλων των λαθρομεταναστών από τις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων πόλεων που υποφέρουν και καταστρέφονται μέρα με τη μέρα.

- Κατάργηση κάθε νόμου που επιτρέπει την χορήγηση υπηκοότητας και μονίμου κατοικίας.

-Συγκέντρωση λαθρομεταναστών σε χώρους όπου θα παρέχονται για όσο χρόνο δεν μπορούν να επαναπατριστούν, στέγη, φαγητό και περίθαλψη. Οι συμμετέχοντες θα υποχρεούνται να παρέχουν εργασία αντί αμοιβής , οριζόμενης ειδικά γι’ αυτούς, από όπου θα εξαιρούνται τα ποσά σίτισης , φιλοξενίας, και περίθαλψης.

Η κεντρική επιδίωξη που είναι η απέλαση διευκολύνεται σημαντικά από τα προαναφερόμενα μέτρα.

Παιδεία

Η πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης υπήρξε εγκληματική. Η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων αποσκοπούσε στην εκρίζωση των εθνικών ιδεών. Πολεμήθηκε η γλώσσα και σχηματίστηκε μια γενιά που διακατέχεται από γλωσσική αφασία, λεξιπενία και σοβαρά εκφραστικά προβλήματα. Το παιδαγωγικό ινστιτούτο παράγει βιβλία και εκπαιδευτικά προγράμματα που επιδιώκουν την δημιουργία ενός σχολείου πολυπολιτισμικού, σύμφωνου, με τις επιταγές της ασφυκτικής παγκοσμιοποίησης. Η στρέβλωση και η αποσιώπηση της ιστορίας, η κατάργηση των εθνικών παραδόσεων από την διδαχή και μια σειρά από «μεταρρυθμίσεις» στο όνομα ενός εκσυγχρονισμού που δεν είναι παρά μια επίθεση κατά της πατρίδας και της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτηρίζουν το νέο σχολείο, της ώριμης πλέον φάσης του νέου διεθνισμού. Παράλληλα, μια νοσηρή ατμόσφαιρα που συστηματικά καλλιεργήθηκε από τα κομματικά γραφεία έχει οδηγήσει σε παράλυση μέσα από συνεχείς καταλήψεις. Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις κατευθυνόμενοι από μια θλιβερή συντεχνία.

Τα Τ.Ε.Ι και τα Πανεπιστήμια έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη των φοιτητικών παρατάξεων, των οργανωμένων καθηγητικών συμφερόντων και του κλίματος διάλυσης, που δεν ευνοεί ούτε την γνώση , ούτε την έρευνα. Ο συνειδητοποιημένος φοιτητής είναι κυριολεκτικά έρμαιο των εξελίξεων.

Η εκπαίδευση έχει στρατευθεί στην κατεύθυνση διαμόρφωσης πολιτών χωρίς συγκρότηση, χωρίς αίσθηση ιστορίας και συνέχειας, χωρίς πνευματικές ανησυχίες. Ένας πολίτης προσκυνημένος με ελάχιστες δυνάμεις αντίδρασης εύκολος στόχος και κατάλληλος για τον ρόλο του πολίτη-καταναλωτή στα υπερεθνικά πρότυπα αγοράς: αυτός είναι ο στόχος τους.

Η αντίδρασή μας στο χώρο της εκπαίδευσης είναι περισσότερο από επιβεβλημένη. Εδώ πρέπει να διεξαχθεί ο αγώνας για τον έλληνα που θα κτίσει το μέλλον. Εδώ διεξάγεται ο αγώνας για την ίδια μας την επιβίωση.

Επανεξέταση και επανέκδοση βιβλίων όλων των βαθμίδων με γνώμονα την αποκατάσταση της ιστορίας και την απόδοση των στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού και της διαχρονικής πορείας μας. Η εθνική αφήγηση μέσα από την εκπαίδευση είναι κύρια αποστολή της παιδείας του εθνικού κράτους.

Απομόνωση όλων των αντιλήψεων που αντιστρατεύονται το εθνικό σχολείο και περιορίζουν την καλλιέργεια εθνικής συνειδήσεως.

Δημιουργία κλίματος εκπαίδευσης με όρους διακριτούς και απολύτως σεβαστούς. Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τήρηση των κανονισμών λειτουργίας για τους μαθητές, διαρκής επικοινωνία με τους γονείς.

Επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης περιλαμβανομένου και του Λυκείου.

Παρακολούθηση και εξατομικευμένη φροντίδα για κάθε μαθητή όταν αντιμετωπίζει προβλήματα μαθησιακά ή προσαρμογής.

Σταδιακή κάλυψη όλων των μαθητών με φορητούς υπολογιστές που θα περιλαμβάνουν όλη την αναγκαία ύλη.

Σύσταση σχολικών πρωταθλημάτων και αποκατάσταση του μαθήματος της γυμναστικής στην πραγματική του διάσταση και στο σοβαρό παιδαγωγικό του ρόλο.

Αναδιαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων , των οποίων η τήρηση θα πρέπει να είναι ακριβής.

Επιστροφή με τον ενδεδειγμένο τρόπο στην κλασσική παιδεία, όρο για την αναγεννησιακή προσπάθεια των Ελλήνων.

Κάλυψη όλων των αναγκών-οικογενειακού χαρακτήρα- προκειμένου να υλοποιηθεί η ομαλή επέκταση της εκπαίδευσης.

Ενεργό συμμετοχή των μαθητών μέσα από εργασίες και πρωτοβουλίες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Προγράμματα διαβίου μάθησης για όλη την ελληνική κοινωνία.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι από τους χώρους όπου έχει ασκηθεί προνομιακά η μεταπολιτευτική παρακμή. Επιβάλλεται η πλήρης επαναφορά στην ορθή σκέψη.

Διατήρηση 14 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας με την αιγίδα κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε όλα τα ΑΕΙ

Οι φοιτητές δεν θα συμμετέχουν στις αποφάσεις των ιδρυμάτων, παρά μόνο σε ζητήματα όπου θα καλούνται συμβουλευτικά.

Κάθε προσπάθεια κατάληψης- στην ουσία κατάργησης της λειτουργίας- θα αντιμετωπίζεται ως παράνομη πράξη.

Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ. Όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν και δεν έχουν εισέλθει μέσω των εξετάσεων θα μπορούν να εγγραφούν με δίδακτρα, κατόπιν αποφάσεως του ιδρύματος. Ο περιορισμός της φοιτητικής μετανάστευσης είναι υπόθεση προτεραιότητας. Ξένα ιδρύματα δεν θα λειτουργούν.

Για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, πέραν των προβλεπομένων υπηρεσιών στέγασης και σίτισης που θα παρέχονται, μπορούν να χορηγούνται και δάνεια.



Πολιτισμός

Η σημερινή Ελλάδα αντιμετωπίζει σε ακραία διάσταση ένα βαθύτατο πολιτιστικό πρόβλημα. Ο τύπος ανθρώπου που δημιούργησε το μεταπολιτευτικό καθεστώς αποκομμένος από την παράδοση και την πνευματική πορεία του έθνους μας, βάλλεται από μια σειρά πολιτιστικών υποπροϊόντων. Ο βαθύτερος και ανώτερος σκοπός των ελλήνων είναι η πνευματική δημιουργία, αλλά στην παρούσα φάση είναι αναγκαία μια στέρεα και συνεχής προσπάθεια αυτογνωσίας, που θα δώσει αποτελέσματα σταδιακά. Μέσα στην ελληνική ψυχή πρέπει να απευθύνουμε το προσκλητήριο για την επιστροφή στην ελληνικότητα , στην δημιουργία, στο άλμα απέναντι στην παρακμή.

Τα γράμματα και οι τέχνες θα πρέπει να γίνουν και πάλι το προνομιακό πεδίο των ελλήνων.

- Ανασυγκρότηση του Εθνικού Θεάτρου. Πολλές σκηνές, ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλης της χώρας. Περιορισμός των περιφερειακών θεάτρων και ένταξή τους σε έναν φορέα.

- Επαναγωγή στην ελληνική σκέψη στα γράμματα και τις τέχνες προβάλλοντας τις αξίες που ενέπνευσαν στην πορεία του, τον ελληνισμό

- Εργαστήρια τέχνης, με τμήματα όλων των γνωστικών αντικειμένων σε κάθε πόλη της χώρας.

- Ανάδειξη του μεγάλου κλασσικού πλούτου της αρχαίας γραμματείας καθώς και όλου του ιστορικού παρελθόντος. Η πατρίδα του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών, οφείλει να αναδείξει την τεράστια συμβολή της ακριβώς γιατί έτσι θα επιτύχει την συνέχειά της.

- Σταθερή πολιτική για την ενίσχυση του βιβλίου. πολιτική που θα περιλαμβάνει ευρύτατες πρωτοβουλίες


Περιβάλλον – Χωροταξία.

Η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον είναι από τις κατεξοχήν διαταραγμένες στο σύγχρονο κόσμο. Η απειλή που αντιπροσωπεύει η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ήδη ορατή. Στην πατρίδα μας όπου τα πάντα είχαν ευκαιριακό χαρακτήρα και τα συμφέροντα ήταν πάντα κυρίαρχα, η αντίληψη για το περιβάλλον τέθηκε σε δεύτερη μοίρα. Άναρχη πολεοδομία, χωροθετήσεις εκ των υστέρων, καταστροφή του αρχιτεκτονικού πλούτου, καταστροφή ρεμάτων και ποταμών, εξαφάνιση του πρασίνου από τις πόλεις, καταπάτηση των αιγιαλών και πολλά άλλα χαρακτηρίζουν την σύγχρονη Ελλάδα.

Η αισθητική απουσιάζει τόσο νομοθετικά όσο και κυρίως εκτελεστικά. Όλα αποτελούν αντικείμενο συνεχών συμφωνιών με το πελατολόγιο. Εργολάβοι, καταπατητές, αυθαίρετοι κάθε λογής διαμορφώνουν το αμαρτωλό πλαίσιο.

Εθνικό πολεοδομικό σχέδιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές της χώρας και θα καθορίζονται οι στόχοι σύμφωνα με τους οποίους θα επιχειρηθεί γενική και ειδική ανάπλαση σε κάθε πόλη και οικισμό. Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει εκτεταμένη δράση που θα εναρμονιστεί με τον σχεδιασμό για την οικονομική ανασυγκρότηση, την καταπολέμηση της ανεργίας, το πρόγραμμα πρασίνου και ενεργειακής αυτονομίας.

Συνεργεία σε κάθε δήμο επιχειρούν πρόγραμμα πράσινης ανάπλασης δημοσίων χώρων και πράσινης ταράτσας. Με προτεραιότητα τις περιοχές ιδιαίτερης επιβάρυνσης.

Εκτεταμένες αναδασώσεις συνεργείων και εθελοντών με βάση την τοπική χλωρίδα.

Εφαρμογή του προγράμματος «πράσινα κτήρια» με πράσινες αναπλάσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακής ανασυγκρότησης. Σε νοσοκομεία, στρατόπεδα, πανεπιστήμια, δημόσια κτίρια, καθώς και σε ακίνητα κατοικίας δωρεάν σύμφωνα με την εισοδηματική κατάσταση των ιδιοκτητών.

Ανάπλαση των προβληματικών περιοχών της Αθήνας και άλλων μεγαλουπόλεων με την μεταφορά δόμησης σε χώρους όπως το αεροδρόμιο του Ελληνικού και άλλους και την δημιουργία χώρων πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων στα υπό ανάπλαση οικοδομικά τετράγωνα.

Εκκαθάριση όλων των προβληματικών ρεμάτων που έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδότοπους.

Διατήρηση όλων των κτιρίων με αρχιτεκτονική ταυτότητα. Αξιοποίηση των χώρων που βρίσκονται στο έλεος των καταπατητών και των καταληψιών.


Υγεία

Το πολύτιμο αγαθό της υγείας έγινε αντικείμενο εμπορευματοποί-ησης. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δοκιμάζεται . Καθημερινά εκτυλίσσονται τραγωδίες που παρακολουθούμε αισθανόμενοι άλλοτε την ανυπαρξία και άλλοτε τη αρνητική επίδραση του κράτους. Δισε- κατομμύρια σπαταλήθηκαν για τον αθέμιτο πλουτισμό των πολυε-θνικών , των κυκλωμάτων και των διαφόρων παραγόντων. Φάρμακα αξίας ενός δισεκατομμυρίου κυριολεκτικά πηγαίνουν στα σκουπίδια.

Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, είτε με τη νομιμότητα της δαπάνης προς ιδιωτικούς φορείς είτε με τη παράνομη διαδικασία του φακέλου, βασιλεύει στους χώρους υγείας.

Για την επίτευξη του σκοπού που πρέπει να είναι η κάλυψη κάθε ανάγκης υγείας όλων των ελληνίδων και των ελλήνων επιβάλλεται μια σειρά μέτρων.

Απλοποίηση του συστήματος διοίκησης που αποδείχτηκε αναπο- τελεσματικό. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας θα αναφέρονται στις περιφέρεις και στο υπουργείο υγείας.

Δημιουργία εθνικής φαρμακοβιομηχανίας που θα καλύπτει το σύ- νολο των σκευασμάτων και των αναλωσίμων.

Πλήρη κάλυψη υγείας για όλους τους έλληνες, ανεξαρτήτως της οι- κονομικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης. Η παροχή των υπη- ρεσιών θα αφορά και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κοινό ταμείο υγείας, όπου θα κατατίθενται κατευθείαν τα ποσά που αφορούν σε αυτήν, χωρίς την παρέμβαση του ασφαλιστικού ταμείου.

Κοινή πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων ανά πόλη. Σε κάθε πόλη-δήμο θα υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που θα αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά. Το όριο των πρώτων προβλέψεων, προκύπτει από την συσσώρευση όλων των δυνατοτήτων όλων των ταμείων και των λοιπών φορέων πρωτοβάθμιας υγείας (τοπική αυτοδιοίκηση).

Προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα. Ανά πόλη, σχολεία, μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους. Η προληπτική ιατρική μπορεί αν εξασφαλίσει τη υγεία του πληθυσμού και να βελτιώσει κατά πολύ την εξέλιξη των ασθενειών.

Δημογραφικό

Το δημογραφικό ζήτημα είναι μείζονος εθνικής σημασίας. Σταδιακά το δυναμικό της φυλής φθίνει. Ο συνδυασμός της λαθρομετανάστευσης με τη δημογραφική καταστροφή θα έχει ολέθριες συνέπειες. Από τη δεκαετία του ΄80 η πατρίδα μας ακολουθεί μια αρνητική πορεία απέναντι σε μια δημογραφική ανάπτυξη κρατών όπως η Τουρκία, γεγονός που θα μας φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση στο μέλλον.

Τα αίτια του δημογραφικού βρίσκονται στη θεώρηση της ζωής, που δίδαξε τον εξατομισμό και ταύτισε την καλή ζωή με τον πλουτισμό. Μια γενιά ολόκληρη κινήθηκε και δημιούργησε στο θολό τοπίο του ευδαιμονισμού που ωθούσε στην άρνηση ευθυνών, δίδασκε την κατανάλωση ως σκοπό ζωής και εξωθούσε στην άμβλωση και την περιορισμένη παρουσία παιδιών.

Το σημείο που σήμερα βρισκόμαστε είναι οριακό. Απαιτείται η άμεση αντίδραση χωρίς καθυστέρηση. Οι δημογραφικές διαφοροποιήσεις δεν είναι εύκολες και συνήθως χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν. Για αυτό θα πρέπει να δοθούν σύντομα μια σειρά κινήτρων για την επαναφορά σε θετικούς δείκτες αύξησης του πληθυσμού.

Στα πλαίσια των προβλεπομένων και για την υγεία, πλήρης κάλυψη των δαπανών τοκετού καθώς και των εξόδων παρακολούθησης εγκυμοσύνης και λοχείας, για όλες τις ελληνίδες, έγγαμες και άγαμες.

Πλαίσιο προστασίας των πολύτεκνων οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνεται η σταθερή αρωγή του κράτους, σε ζητήματα εργασίας, διατροφής, υγείας, εκπαίδευσης. ( θα δημοσιευτεί ειδικό σχέδιο)

Αφορολόγητο 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαφώτιση για τις γεννήσεις και την οικογένεια.

Προτεραιότητα των εγγάμων ζευγαριών στα προγράμματα εργασίας.

2.500 ευρώ, ποσό βοηθείας άπαξ για κάθε τρίτο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

Δημόσια Διοίκηση

Ένας μεγάλος ασθενής του ελληνικού κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, περιορισμένο ενδιαφέρον και αποδόσεις, ένας νοσηρός μέχρι παραλόγου συνδικαλισμός οικοδόμησαν ένα μηχανισμό εχθρικό προς τον πολίτη και ανίκανο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

-Ανασυγκρότηση όλης της διοικητικής πυραμίδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε 15 υπουργεία, 30 γενικές γραμματείες, 4 γενικές διευθύνσεις ανά υπουργείο.

-Δημιουργία 10 περιφερειακών Διοικήσεων με μόνες μισθοδοτούμενες θέσεις αυτές των Περιφερειαρχών και προβλεπόμενες θέσεις μετακλητές έως τέσσερις.

- Περιορισμός των έμμισθων θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση με όριο τέσσερις (4) ανά Δήμο

-Απλοποίηση σε όλες τις δομές. Η απλοποίηση ώστε η κρατική μηχανή να μπορεί να διοικηθεί εύκολα και λειτουργικά, χωρίς διαδικασίες παρεμβαλλόμενες ασκόπως θα συντρίψει τη γραφειοκρατία.

-Άμεσος περιορισμός των φορέων σε όλα τα επίπεδα διοικήσεως. Από τα υπουργεία και τις κεντρικές διοικήσεις μέχρι την τελευταία περιφερειακή υπηρεσία. Αξιολόγηση όλων των κλιμακίων, των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων.

- Εξέταση από μηδενική βάση όλων των θέσεων συμβούλων επιτροπών. Περιορισμός μόνον σε απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις.

- Εξέταση από μηδενική βάση των θέσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Κύρια επιδίωξη θα είναι οι μετατάξεις για την αποκατάσταση εύρυθμης λειτουργίας και την αποφυγή απολύσεων. Οι πρωτοβουλίες του κράτους στην υποκίνηση παραγωγικών διαδικασιών θα συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

- Κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών.

-Δημιουργία Σώματος Επιτρόπων του Λαού που θα ελέγχουν το κράτος και τις διαδικασίες του συστηματικά.

Απόδημος Ελληνισμός

Μια άλλη Ελλάδα εξίσου ισχυρή, με τεράστιες δυνατότητες βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Ο Απόδημος Ελληνισμός ένα τμήμα του έθνους που ζει , δημιουργεί και αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα, οφείλει να αντιμετωπίζεται με τα ίδια δικαιώματα και κριτήρια όπως όλοι οι άλλοι έλληνες πολίτες.

-Συγκρότηση των κοινοτήτων με χαρακτήρα άμεσης σύνδεσης με την μητέρα πατρίδα. Οι κοινότητες πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια διοικήσεως της επικράτειας, εκπαίδευση, ενημέρωση, δικαιώματα πρόσβασης σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, επαφή με όλες τις μορφές δράσης της ελληνικής οικονομίας. Η δυνατότητα παλιννόστησης θα πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο του ελληνικού κράτους.

- Συμμετοχή των κοινοτήτων στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων με την κατοχύρωση πλήρους δικαιώματος πολιτών.

- Πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενεργειών, ημερίδων που θα αναδεικνύουν την εθνική ταυτότητα των ελλήνων με την εκπαίδευση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την τρέχουσα οικονομική και πολιτική ζωή.


Δικαιοσύνη

Η υπόθεση της δικαιοσύνης έγινε στις μέρες μας κύριο ζητούμενο. Οι παρεμβάσεις των πολιτικών, η καταρράκωση κάθε έννοιας δικαίου μέσα από μεθοδεύσεις πολιτικές ή νομικίστικες, η απίστευτη γραφειοκρατία και η μεγάλη αργοπορία στις αποφάσεις, έχουν κλονίσει το αίσθημα δικαίου του πολίτη. Ένα μέρος της γραφειοκρατίας του εχθρικού για τον πολίτη κράτους αποτελεί η σημερινή δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

- Κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και ανεξαρτησία στην τοποθέτηση και την ιεραρχική εξέλιξη των δικαστών

-Περιορισμός της πολυνομίας. Μετά από συζήτηση όλων των παραγόντων της νομικής κοινότητας ώστε να μην λειτουργήσει σε βάρος του δικαίου αλλά για την πραγματική απόδοσή του.

- Ισονομία στην πράξη. Αυτό είναι μια επιδίωξη που δεν αρκεί να εξαγγέλλεται αλλά κυρίως πρέπει να πραγματωθεί.

-Αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος. Ευκαιρίες για τους φυλακισμένους για επανένταξη και απασχόληση. Σύσταση ειδικών σωφρονιστικών καταστημάτων για τους φυλακισμένους ελαφρών και οικονομικών αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου