Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Αγώνας θα φέρει την Νίκη



Γράφει η Μαρία Λαγανά - Δικηγόρος
Μέλος Εθνικού Μετώπου

Η αναφορά δημοσιεύματος πριν από λίγες ημέρες στον πλούτο της Ελλαδος, με έβαλε σε σκεψεις. Η χώρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες πλουτοπαραγωγικές χώρες του κοσμου, διαθετοντας πλούσια κοιτάσματα πετρελαιου, χρυσου, φυσικού αερίου κτλ, θα μπορούσε άνετα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της και να μην έχει ανάγκη να προσφύγει στον ληστρικό της δανεισμό και τα νταβατζιλίκια των καιροσκόπων που χορεύουν στις πλάτες μας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Για ποιόν λόγο άραγε δεν μας επιτρέπουν να εκμεταλλευθούμε τον πλούτο μας; Τι ακριβώς συμβαινει; Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης τι ρόλο έπαιξαν όλα αυτά τα χρονια; Τι μέλλει γενέσθαι; Θα είμαστε άραγε εξαρτώμενοι από δαύτους; Θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε; ή θα είμαστε υπό μια ζωη; Θα καταφέρουμε άραγε ποτέ να λειτουργήσουμε σαν χώρα αυτόνομα; Δεν ξέρω τι να απαντήσω, δεν γνωρίζω το παρασκήνιο, δεν γνωρίζω όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που αποσκοπούν. Αυτό που γνωρίζω καλά είναι πως η χώρα παραπαίει εξαιτίας των αλητήριων, εξαιτίας της αναλγησίας αυτών, εξαιτίας της ανοχής μας.

Το μόνο που μπορεί να μας διασώσει είναι μια ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...!

Όταν μας αντικρίζουν παραδομένους εξακολουθούν να χορεύουν στις πλάτες μας. Οσο μας αντικρίζουν αμέτοχους και αδιάφορους τόσο παίρνουν θάρρος. Ο Έλληνας όταν θέλει γράφει Ιστορία και τον γράφει η Ιστορία, οταν μιζεριάζει και παραμένει παραδομένος, του πλασάρουν μνημόνια.

Στο χέρι σου είναι Έλληνα εάν θα πεθάνεις ή θα αγωνιστείς. Στο χέρι σου είναι εάν θα παλέψεις για το μέλλον των παιδιών σου ή εάν θα τα στήσεις στα 3 μέτρα.
Ο αγώνας τώρα αρχίζει...
Ο αγώνας συνεχίζεται...
Ο αγώνας θα φέρει την νίκη...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου