Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε με τα καλά μας; Θα Συλλάβουν επιτέλους τον Παπακωνσταντίνου;


                                                   

Ε ας παρέμβει κάποιος εισαγγελέας επιτέλους σε αυτήν την χώρα. Δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύεται ο Έλληνας πολίτης σε αυτό το κράτος από κανέναν και από τίποτα τελικά. Είμαστε έρμαια των επικίνδυνων πολιτικών που δυστυχώς στείλαμε οι ίδιοι στη Βουλή και τώρα εισπράττουμε τους καρπούς των όσων σπείραμε. Πως είναι δυνατόν να βγαίνει πρώην υπουργός οικονομίας, όχι άλλου υπουργείου αλλά οικονομίας, του πιο σημαντικού υπουργείου και να λέει απλά στο κοινοβούλιο ότι έχασε το cd που εμπεριέχει τη λίστα με τα ονόματα που θα έπρεπε όχι να την χάσει αλλά να την δώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα. Λέει απλώς ότι την έχασε ότι είχε λέει οκτώ γραμματείς - συνεργάτες ότι το έδωσε σε κάποιον δεν θυμάται σε ποιον και την έχασε.

Είμαστε με τα καλά μας;

Τόλμησε να το πει αυτό στο ελληνικό κοινοβούλιο και δεν έπεσαν να τον κατασπαράξουν; Όχι γιατί έχασε τη λίστα, διότι την λίστα δεν την έχασε αλλά την έκρυψε προφανώς γιατί τα ονόματα που έχει μέσα δεν είναι της θείας μου ούτε και της δικής σας αλλά φανταστείτε τι ονόματα έχει μέσα. Και μαζί με αυτόν ανήκει και ο Βενιζέλος στους υπουργούς θαύματα διότι ήξερε τόσο καιρό για την λίστα αυτήν και αντί να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να ερευνήσει γι αυτήν την λίστα του έδινε να ερευνήσει άλλες και άλλες λίστες αλλά όχι την λίστα Λα γκαρντ.
                                     
Αυτή είναι η χώρα που φτιάξανε αυτοί οι κύριοι και όμως κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και το χειρότερο είναι ότι μάλλον κοιμούνται ήσυχοι διότι δεν έχουν ίχνος μέσα τους ενοχής κι ευαισθησίας.

Ντροπή...!

Να τονιστεί όμως ότι για την απόκρυψη στοιχείων διότι για απόκρυψη πρόκειται προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, ποινικές και αστικές ευθύνες όχι μόνο για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου αλλά και για το ΣΔΟΕ που στην ουσία εξωθεσμικά χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λα Γκαρντ. Και γιατί προκύπτουν ευθύνες για τους δύο υπουργούς; Διότι είχαν στην κατοχή τους υλικό το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στο κράτος δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Και πάνω στη σαστιμάρα του ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε και μια είδηση που ως τώρα πέρασε στα ψιλά χωρίς πραγματικά κανείς να ασχοληθεί με αυτό που είπε.

Τόνισε λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρώην πρωθυπουργός ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και γνώριζε επίσης πολύ καλά ότι την είχε στην κατοχή του ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Βέβαια ο αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Νεράντζης φαίνεται ότι προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και να αποφύγουν την διαδικασία της απολογίας. Θα τα καταφέρει όμως;

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν σε αυτήν ωραία χώρα που λέγεται Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου