Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Βόρειος Ήπειρος - Το ΚΕΑΔ βγάζει βουλευτή στην Περιφέρεια Αυλώνας


Παρά τον πόλεμο των αλβανικών κομμάτων το ΚΕΑΔ βγάζει βουλευτή στην Περιφέρεια Αυλώνας. Πάνω από 6 χιλιάδες ψήφοι έχουν καταμετρηθεί για το ΚΕΑΔ μέχρι σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Αυλώνας. Η Ελληνική Μειονότητα παρά τον πόλεμο που δέχτηκε από τα μεγάλα αλβανικά κόμματα για να μην εκλέξει βουλευτή από σήμερα θα έχει ξανά την δικιά της ανεξάρτητη φωνή στην νέα Βουλή που ακούει στο όνομα του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αυλώνας το Σοσιαλιστικό Κόμμα βγάζει 6 έδρες, 1 έδρα το LSI, το Δημοκρατικό Κόμμα βγάζει 3 έδρες και μία έδρα κερδίζει το τσάμικο κόμμα PDIU. To κόμμα, MEGA, δεν βγάζει βουλευτή καθώς δεν μπόρεσε σε όλη την περιφέρεια να ξεπεράσει τις 1500 ψήφους.


Για "εκλογική σφαγή" έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα, το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, για νοθεία κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης σε βάρος του κόμματος του οποίου ηγείται σε περιοχές όπως η Χειμάρα και Άγιοι Σαράντα.

"Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια εκλογική σφαγή", δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα. Αναφερόμενος σε στατιστικές, ο κ. Ντούλες τόνισε ότι τα δύο κόμματα, αν και αντίπαλες παρατάξεις, συνεργάζονται για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.

Νωρίτερα, και ο γραμματέας του ΚΕΑΔ Γρηγόρης Καραμέλος κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως "μυστική συμμαχία" μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος κατά του ΚΕΑΔ κυρίως στην Χειμάρα και σε άλλες περιοχές του νότου, όπου ζει η Ελληνική μειονότητα, αν και το κόμμα αυτό εντάσσεται στον ίδιο συνασπισμό με τους σοσιαλιστές.


Υ.Γ. Αλήθεια αν είχαμε εθνικό κράτος και συνδύαζε την άδεια παραμονής και κάρτα εργασίας των αλβανών που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας με την ψήφο σε Ελληνικό κόμμα στην Αλβανία...για πόσες έδρες και τι ποσοστό θα μιλάγαμε σήμερα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου