Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Να διεκδικήσουμε Άμεσα την κατασκευή ενός μεγάλου Μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας


Να διεκδικήσουμε άμεσα την κατασκευή ενός μεγάλου μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασιατικής καταστροφής. Η Γενοκτονία των Ελλήνων αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς των Ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία και στην Ανατολική Θράκη από την Άνοιξη του 1914 μέχρι το 1923 και θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. Οι εκτιμήσεις για τις ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με έγκυρες μελέτες, ξεπερνούν το 1.200.000 ψυχές. Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Επίσης, στο 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη «της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος». Τον Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων.

Ως Έλληνες Εθνικιστές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ πιστεύουμε πως πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε την κατασκευή ενός μεγάλου μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασιατικής καταστροφής, το οποίο να επισκέπτονται όλοι οι ηγέτες ξένων χωρών που έρχονται στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου