Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έλληνας Πεζοναύτης έπεσε εν ώρα καθήκοντος - Τραγικό ατύχημα για τις Ένοπλες δυνάμεις μας - Βίντεο



Απίστευτη η τραγωδία που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θάνατο του 20χρονου πεζοναύτη. Άρμα μάχης ανετράπη τα ξημερώματα της Τετάρτης σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο στρατιώτης που το οδηγούσε. Το άρμα μάχης κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Ωρωπό προκειμένου να συμμετάσχει σε στρατιωτική άσκηση. Κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα Η ανατροπή του M 113 που οδηγούσε σ΄ ένα χαντάκι ήταν θανάσιμη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προέρχονται από τους οδηγούς του Μ 113 που ακολουθούσαν το μοιραίο τεθωρακισμένο είπαν:

"Σ΄ εκείνο το σημείο ο δρόμος είναι κατηφορικός. Μόλις ισιώνει υπάρχει ένα χαντάκι τεσσάρων μέτρων από το οποίο έπρεπε να περάσουν τα Μ113. Το τεθωρακισμένο με τον άτυχο στρατιώτη, έπεσε στο κράσπεδο στην αριστερή πλευρά και αμέσως μετά έφυγε προς τα δεξιά και έπεσε στο κενό. "


Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. 

Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος».


Το Εθνικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πεζοναύτη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στη μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Αιτία του δυστυχήματος είναι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του μνημονίου, που στοχεύουν στην οριστική διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Προβληματικός εξοπλισμός και οχήματα που θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και δεκαετίες, δεν αποσύρονται για λόγους οικονομίας. Την ίδια ώρα πληρώνουμε ληστρικά επιτόκια στους διεθνείς τοκογλύφους ενώ το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει ούτε μία περικοπή στα δικά του προκλητικά προνόμια εις βάρος ενός ολόκληρου Έθνους.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ
(Μακάρι όλοι να ανέτρεφαν τέτοια Ελληνόπουλα)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου