Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ 184...όπως Ε.Ρ.Τ.


του Διαμαντή Χαλκιά

Το Σεπτέμβριο του 2008 σε μια νύχτα 1000 και πλέον εργαζόμενοι στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση του ΙΚΑ (184), που δούλευαν οι περισσότεροι ως συμβασιούχοι σε όλη την επικράτεια ( από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και από την Κέρκυρα μέχρι τη Λέσβο), έχασαν τη δουλεία τους. Οι εργαζόμενοι ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι σε εταιρεία που είχε πάρει μέσω διαγωνισμού το 184. Επί 8 συναπτά έτη δούλευαν εκεί.

Βεβαίως δεν διοργανώθηκαν συλλαλητήρια στο σύνταγμα, ούτε εκδηλώσεις συμπαράστασης, από τους δήθεν ανοιχτόμυαλους, προοδευτικούς, αριστερίζοντες ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, δεν υπήρξε έστω μια ελάχιστη αναφορά στο θέμα από κανένα τηλεοπτικό σταθμό, ούτε καν από την Ε. Ρ. Τ. 

Την Ε.Ρ.Τ. που όλοι αυτοί πλήρωναν και πληρώνουν για να έχουν ένα παράθυρο στην ενημέρωση, για να έχουν μια φωνή, για να έχουν το δικαίωμα να ακουστούν. Η Ε.Ρ.Τ. όμως είχε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, κλειστά τα μικρόφωνα, κλειστές τις κάμερες και κατεβασμένα τα τηλέφωνα.

Τώρα βλέπω εδώ και 2 εβδομάδες όλους αυτούς να σχίζουν τα ιμάτιά τους για την Ε.Ρ.Τ. εργαζόμενους και αριστεροτέτοιους.

 

Κάνουν εκπομπές στην κλειστή από το κράτος Ε.Ρ.Τ., πηγαίνουν κάθε μέρα στο ραδιομέγαρο, ακόμη κι αυτοί που μέχρι χθες δεν ξέραν που βρίσκεται και ας πληρωνόταν από κει, κάνουν συναυλίες, συγκεντρώσεις και ενημερώνουν τον κόσμο πάντα έγκαιρα και έγκυρα....Τώρα βλέπετε δεν είναι για τους άλλους απρόσωπους αυτόχθονες, ιθαγενείς σκλάβους, είναι για τα τομάρια τους. Τώρα άνοιξαν πόρτες και παράθυρα, μικρόφωνα, κάμερες, σηκώθηκαν ακουστικά και έχει λόγο και άποψη και η κουτσή Μαρία.

Η ιστορία του 184 έχει πολύ βρωμιά πίσω της, αλλά δεν είναι του παρόντος και σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Έχουν κάνει τόσα εγκλήματα σ' αυτή τη χώρα και αυτό είναι άλλο ένα. Ενημερωτικά, το 184 δεν υφίσταται πλέον. Τη θέση του πήραν οι πανάκριβοι αριθμοί 14884 και 14900. 

Υ.Γ. Όπως καταγγείλλαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), το κόστος κάθε κλήσης έγινε σημαντικά υψηλότερο. Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε με το 184, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθηκέ στα 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και 1,08 ευρώ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Η κλήση για ραντεβού με γιατρό έγινε ακόμα πιο ακριβότερη (1,18 ευρώ / λεπτό), όταν θα γίνεται από κινητό τηλέφωνο. Που ήταν τότε όλοι αυτοί οι αριστερο-μπιριμπίρηδες και οι δημοσιογράφοι της Ε.Ρ.Τ. ;


Οργάνωση Εθνικού Μετώπου Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου