Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Εξέγερση στην κατεχόμενη Ελληνική Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη και άλλες περιοχές της Τουρκίας - Βίντεο


Πλέον κάνουμε λόγο για εξέγερση στην κατεχόμενη Κων/πολη από τους Τουρκαλάδες. 
Tο κίνημα των “Αγανακτησμένων” μοιάζει σαν παιδική χαρά μπροστά σε όσα συμβαίνουν εδώ αυτές τις μέρες. 
Ο μύθος του ισχυρού Τουρκικού μοντέλου και κράτος καταρρέει.
Και μη ξεχνάμε ότι στην Τουρκία των πολλών εθνοτήτων το μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι νέοι που προφανώς δεν θέλουν να γίνουν ποτέ πολίτες αναβιωμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας...ιδιαίτερα στην Ελληνική Πόλη...

Νέα επεισόδια με βία και χημικά κατά διαδηλωτών και σήμερα, παρόλα αυτά επιμένουν οι διαδηλωτές με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και το Σάββατο-Κύριακο. Εκατοντάδες τραυματίες στα νοσοκομεία ενώ ο Ερντογάν σαν νεοθωμανός δικτάτορας, όπως τον αποκαλούν οι διαδηλωτές δηλώνει: "Δεν θα κάνω πίσω". Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία, στο κέντρο της κατεχόμενης Κωνσταντινούπολης, όπου την Παρασκευή έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.

Όχι στο νεοθωμανισμό λένε οι Πολίτες

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του ισλαμισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι διαδηλωτές ζητούν συμπαράσταση και βοήθεια μέσω Twitter, κάνοντας έκκληση να διαδοθεί ο αγώνας τους.

 
Ακόμα περισσότερος κόσμος βγαίνει σήμερα στους δρόμους.

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Για το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπολίτευση προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει και αυτή εκεί.


Το κίνημα  διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλει βίαια από την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι και ίσως να έχουν πεθάνει μερικοί.


H ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν απαντά με υπέρμετρη βία και ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους, ώστε να εκδιωχθούν οι διαδηλωτές. Μάλιστα ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι τα έργα ανάπλασης στην Κωνσταντινούπολη θα προχωρήσουν. Παρά την άγρια καταστολή, οι πολίτες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αριθμό τραυματιών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 6 νεκρούς, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


H κυβέρνηση της Τουρκίας έχει χάσει τον έλεγχο και το πιθανότερο να κόψει το Ιντερνετ καθώς αυτό είναι το μόνο μέσω που ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή όσο υπαρχει στον αέρα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αν όχι εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους διαφορετικών πόλεων από ώρα σε ώρα. Μπορεί να έχουν προσωρινή ανάπτυξη στην οικονομία αυτή τη στιγμή αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για την ευημερία μιας κατεχόμενης κοινωνίας από μία μειοψηφία καθαρών Τούρκων. Ο καταπιεσμένος κόσμος αντιδρά και κάνει αγώνα για Δημοκρατία και ελευθερία, ειδικά στα δυτικά κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη, όπου τα Ελληνικά γονίδια και το πνεύμα είναι πολύ πιο ισχυρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου