Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Λοβέρδος - Ο Μαθητευόμενος Μάγος της Υγείας

                                       

Εδώ και μερικούς μήνες ο περιβόητος υπουργός υγείας Λοβέρδος μας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και έτσι θα φέρει επανάσταση στη ασυλλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων των Ελλήνων από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλα και στις ώρες αναμονής συνταγογράφησης των ασφαλισμένων.

Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα μια φορά και σε περίοδο κρίσης καταστροφικό. Το Ελληνικό δημόσιο ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για ένα σύστημα που κατέρρευσε μέσα σε 1-2 μήνες λειτουργιάς και ανάγκασε τους ασφαλισμένους να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Εκτός αυτού έφερε πολλούς ιατρούς , ειδικά τους αγροτικούς , σε όλα τα κέντρα υγειάς της χωράς σε απόγνωση και υστερία καθώς με αυτήν την διαδικασία αυξήθηκε ο χρόνος συνταγογράφησης από μερικά δευτερόλεπτα για κάθε συνταγή σε πολλά λεπτά ( 10 και 15 ανάλογα την σύνδεση και το φόρτο εργασίας του συστήματος) Όπως διαπιστώσαμε και εμείς σε προσωπικό επίπεδο ο χρόνος εξυπηρέτησης 20 ασφαλισμένων πλέον διαρκούσε όσο 60 με το παλιό σύστημα.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής η δημοσία υγειά να είναι υπό διάλυση. Αν λάβουμε υπόψιν και τα εκατομμύρια των λαθροεποίκων που νοσηλεύονται δωρεάν τότε καταλαβαίνουμε γιατί πλέον και το βαμβάκι είναι σε έλλειψη στα Κ.Υ. και στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ο ίδιος βέβαια ο κ. Λοβεδος αν θυμάστε πριν μερικά χρόνια όταν αρρώστησε νοσηλευτικέ σε ιδιωτική κλινική , εν ενεργεία υπουργός Υγειάς τότε , κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο , μοναδικό φαινόμενο για ευρωπαϊκή χώρα και φυσικά αιτία παραίτησης ( Εάν είχε έστω και ελάχιστη ευσυνειδησία βέβαια ).
Τέλος η ένωση των ταμείων που θεωρητικά ήταν σωστή απόφαση , εφαρμόστηκε εντελώς πρόχειρα με αποτέλεσμα και εκεί να δημιουργήσει χάος και τα φαρμακεία να μην δέχονται πλέον συνταγές δημοσίων ταμείων.
                                                                                                  
                                 
                                 Α. Λοβέρδος ένας αποτελεσματικός υπουργός "επιτέλους ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ"

Το Εθνικό Μέτωπο θα αγωνιστεί με πάθος να παραμείνει η υγεία δημόσια σε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για όλους τους Έλληνες και θα εφαρμόσει συστήματα επιτυχημένα και δοκιμασμένα μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών ( Γαλλία, Γερμανία ) προκειμένου να πατάξουμε την διαφθορά και την σπατάλη των εθνοκτόνων μνημονιακών κυβερνήσεων Πασοκ-ΝΔ στο χώρο της υγειάς.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου