Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η επιστήμη για τους "Γιαλαντζί Μακεδόνες" των Σκοπίων.



Γράφει η Μαίρη Λαγανά
Μέλος Εθνικού Μετώπου

Οι Σκοπιανοί "μακεντόντσι" όπως αυτοαποκαλούνται, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ψευτοεπανάσταση του "Ιλιντεν" δηλαδή τον προβοκατόρικο ξεσηκωμό των Βουλγάρων κομιτατζήδων στις περιοχές Κρούσοβου-Μοναστηρίου, που διέφυγαν μέσα στη Βουλγαρία, προκαλώντας έτσι τους Οθωμανούς σε αντίποινα, να κάψουν Ελληνικά χωριά και να κατασφάξουν τους ανυπεράσπιστους Έλληνες κατοίκους. Καμαρώνουν επίσης στα Σκόπια τον τεράστιο ανδριάντα που παριστά έφιππο τον Μεγαλέξανδρο, ύψους 12 μέτρων!( Όλα τα΄ χει η Μαριωρή άντε να βάλει και τον φερετζέ....) Και το κάνουν χωρίς...ίχνος ντροπής ψάχνοντας ένδοξους προγόνους ξένων, να τους ιδιοποιηθούν για να αποκτήσουν μια πλάστη ταυτότητα! Έτσι θα αποκτήσει ξύλινα ποδιά, για να ψηλώσει πρωθυπουργός τους Νικολα Γρκρουεφσκι. που πιστεύει ότι είναι κατευθείαν απόγονος του Αριστοτέλη από την πλευρά της μήτρας του και του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την πλευρά του πατρός του. Αλήθεια,εκεί στα Σκόπια δεν έχουν ψυχίατρους? 

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ!

Όταν το 1896 διεξάγονταν στην Αθήνα οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες ο έγκριτος γλωσσολόγος Γεώργιος Χατζηδάκης ερευνούσε το λεγόμενο "Μακεδονικό" που ήταν εν έξαρση...Οι Βούλγαροι ανακάλυψαν ξαφνικά και ισχυρίζονταν ότι ήταν.....Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ο μεγάλος πόνος τους ήταν να αρπάξουν τα εδάφη της Μακεδονίας, με τον αέρα της υπεροχής, που τους έδινε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Αν ισχυρίζονται ότι ήταν Μακεδόνες, το δίκιο πήγαινε με το μέρος τους.

... Έτσι άρχισαν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αδιαφορώντας για το εμπόδιο του "όμαιμου ομόγλωσσου". Αυτοί οι γιαλαντζί Μακεδόνες, όπως τους χαρακτήρισε ο μακαρίτης ο Ζαμπέτας, ξεσκεπάστηκαν τότε από τις αποκαλύψεις Χατζηδάκη άλλα και των διαπρεπών Γαλλογερμανων επιστημόνων (Στουρζ, Μιλερ, Οθον, Αβελ Αυγουστος Φικ κ.α) που υποστήριζαν ότι οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες, λαλώντας διαλέκτων Ελληνικών όμοιων προς την δωρική και βεβαίωναν ότι οι Μακεδόνες ήταν Δωριείς. Μετά ήρθαν εμπεριστατωμένες μελέτες των ημετέρων Ιωάννη Βασματζιδη,Μαργαριτη Δημιτσα που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση του Ελληνικού χαρακτήρα των Μακεδόνων. Ο Χατζηδάκης δεν άφησε πηγή ανεξερεύνητη και αντίρρηση χωρίς απάντηση. Από ιστορικής απόψεως επικαλείται τον Ηρόδοτο κατά τον οποίο ο Αλέξανδρος ο του Αμυντα λέει προς τους φιλοξενούμενους υπ αυτόν Πέρσης. Είπατε ότι ο Έλλην αρχηγός των Μακεδόνων σας υποδεχθεί καλώς, ο Αλέξανδρος λέγεται προς Αθηναίους, καταγόμενος εξ αρχαίας φυλής δεν επιθυμώ να δουλωθεί η Ελλάς. Ευθαρσώς ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος βεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες ήσαν απόγονοι των Δωριέων.

Όσον αφορά τον τις εκφράσεις του Δημοσθένη κατά Φιλίππου και Μακεδόνων, αυτές προέρχονται από κομματικό ανταγωνισμό και λίγη σημασία έχουν στην ιστορική εθνογραφική έρευνα Αλλωστε,σε πολλά κείμενα αποδεικνύεται ότι οι Μακεδόνες αποκαλούσαν διάφορους μη Ελληνικούς λαούς βάρβαρους. Γλωσσολογικώς ο Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι οι Μακεδόνες ελαλούν διάλεκτον Ελληνικήν όμοια με την ηπειρωτικήν, συγγενή προς των Λακώνων και Αιτωλών. Είχε τις διαφορές όπου έχουν μεταξύ τους οι λαλούντες την Ελληνικήν στην Αθήνα, με εκείνους που διαμένουν στην Θεσσαλια, την Κρήτη, την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Η πληθώρα των αποδείξεων δεν αφήνει αμφιβολία ότι η Μακεδονία ήταν και θα εξακολουθεί να είναι Ελληνική! Αρκεί να το αντιληφθεί ο ψευτομακεδονας Γρουέφσκι......και κάποιοι συμφεροντολόγοι Αμερικανοί πατρώνες τους..... ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ! Εκτός από την γλώσσα οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ήθη και έθιμα με τους άλλους Έλληνες και την προς τους βασιλείς οικειότητα και παρρησία και τον βαρύν οπλισμόν και την τακτική του πολέμου..... Η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής γλωσσας, δια των κατακτήσεων αποδεικνύει τον καθαρόν Ελληνικόν χαρακτήρα των Μακεδόνων, οι βασιλείς των οποίων εκαλούν εις τα αυλάς των Ελληνας ποιητας και φιλοσόφους, έφεραν Ελληνικά ονόματα, εις εξ αυτών ο Δώσων, ως αείποτε υποσχόμενος και ουδέποτε διδών....!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου