Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καταδικάστηκε σε ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης


Ούτε δυο χρόνια δεν πέρασαν - ενώ τα της υπεξαίρεσης μαμούθ ήταν ήδη γνωστά, πώς τα φέρνει η ζωή, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι "ηθικοί", οι "καλοί χριστιανοί"  οι "καθαροί" ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ καταδικάστηκαν τους τελευταίους μήνες στα δικαστήρια.

Ο δε Παπαγεωργόπουλος θα μπει φυλακή - ισόβια. 

Στη φυλακή λοιπόν οδηγούνται εκτός το τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια - και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος - από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό Δήμο.



Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της υπεξαίρεσης ξεπερνάει τα 17,9 εκατ. ευρώ. "Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό."

"Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η 'στρόφιγγα' των μετρητών." 

"Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που - κατά μέσο όρο - υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε" σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

"Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;" σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ας πάμε όμως λίγες εβδομάδες πριν φύγει απ' τη Δημαρχία και τον διαδεχθεί ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Παπαγεωργόπουλος είχε ακούσει τα καλύτερα κομπλιμέντα της ζωής του, απ' τον Αντώνη Σαμαρά. Τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο:

«Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος που έχει προσφέρει απίστευτα πολλά πράγματα στην πόλη».

«Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκλέχθηκε τρεις φορές από το λαό, αξιολογήθηκε θετικά! Πράγματι έμεινα ενεός χθες από το νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, είναι κόσμημα και πράγματι έχει προσφέρει πολλά και κανείς δεν το αμφισβητεί».

Όταν ο Σαμαράς εκθείαζε τον Παπαγεωργόπουλο! 

Εμείς έχουμε να πούμε στο Α.Σαμαρά άντε και στα δικά σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου