Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγική η εικόνα που εμφανίζουν τα περισσότερα αποκόμματα!


Η χρήση βίας ως πολιτική τακτική καταδικάζεται και οφείλει να καταδικάζεται από κάθε πολιτικό φορέα. Εξίσου καταδικαστέα, όμως είναι και η στοχοποίηση συγκεκριμένων ιδεολογιών ως εξ ορισμού συνδεδεμένων με τέτοιες πρακτικές, σε όποιο φάσμα του πολιτικού τόξου κι αν ανήκουν. Εξίσου καταδικαστέα είναι και η πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου τραγικού συμβάντος, είτε από τα κυβερνητικά κόμματα, είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει πως το μοναδικό ακραίο στοιχείο στην πολιτική ζωή είναι η χρήση βίας, γι’ αυτό και θεωρεί πως ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο. Διότι ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά προς την πατρίδα, όχι με το μίσος απέναντι σε αλλόδοξους. Ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με το σεβασμό και την προστασία του εθνικού μας συμφέροντος και της εθνικής μας ταυτότητας, όχι με την απαξίωση της εθνικότητας των άλλων. Ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με την παρακίνηση σε πολιτική δράση και την ευρύτερη πολιτική συμμετοχή, όχι με τη δημιουργία πολωτικού κλίματος και εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων.


Η τραγική εικόνα που εμφανίζουν τα περισσότερα αποκόμματα καθώς και η τηλεόραση τους αυτή τη στιγμή φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ωριμότητας. Δεν αρκεί οι όποιοι πολιτικοί σχηματισμοί να δηλώνουν υποκριτικά ότι είναι κόμματα «συνταγματικού τόξου» - καθόσον ο ίδιος ο όρος είναι ψευδεπίγραφος, μια και το Σύνταγμα δεν αποδέχεται το διαχωρισμό μεταξύ συνταγματικών και μη συνταγματικών κομμάτων, ούτε βέβαια αποδέχεται το Σύνταγμα την ύπαρξη εσωτερικών εχθρών, παρά μόνο ιδεολογικών αντιπάλων ή παρανόμων – αντιθέτως χρειάζεται να διέπονται από σωφροσύνη, ψύχραιμη στάση και σοβαρότητα.


Όσοι επωφελούνται από τη δημιουργία διχαστικού κλίματος στη χώρα μας και μιας δημο-τρομο-κρατίας, εν μέσω μιας καταστροφικής οικονομικής κρίσης, θα μας βρουν απέναντι τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου