Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μ.ΚΩΝΣΤΑΣ - Νέα σκληρή φάση της κρίσης.



Τα 72 νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με τη τρόϊκα σηματοδοτούν τη νέα φάση που εισέρχεται η χώρα και θα είναι απολύτως κρίσιμη για τους επόμενους μήνες.
Η διατήρηση στη ζώνη του ευρώ με κάθε τίμημα, η απρονοησία των κυβερνώντων όλα τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν όπου δεν έγινε τίποτα που να μπορεί να δώσει στη χώρα αναπνοές ανεξαρτησίας, η απόφαση της αριστεράς να οδηγήσει με ευκολία στο χάος, συνθέτουν το νέο τοπίο που δεν είναι άλλο από μια ακραία εκδοχή των πολιτικών εξελίξεων.


Η φτώχια ακουμπά, δυστυχώς , όλα και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, το κράτος, ήδη προβληματικό, εμφανίζεται να καλύπτει ακόμα λιγότερες ανάγκες και να παραμένει εχθρικό προς τον πολίτη, οι πολιτικές ελίτ που κυβερνούν έχουν τεράστια απόσταση από τα προβλήματα του λαού και τις εθνικές προσδοκίες. Σε αυτό, το τόσο δυσχερές σήμερα, έρχονται να προστεθούν όλες οι διεκδικήσεις των διαφόρων ξένων κέντρων και των «γειτόνων».

Ακριβώς, επειδή τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να αντιλαμβάνεσαι την κρισιμότητα των στιγμών, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πλήρη επίγνωση. Επίσης, κάτι που επαναλαμβάνουμε συνέχεια και θεωρούμε ζωτικής σημασίας, είναι να αναδείξουμε τον εθνικισμό ως την μόνη σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό, μπροστά στη θύελλα που έρχεται να δείξουμε δια του παραδείγματος το δικό μας ήθος. Το ήθος είναι πλέον το ίδιο σημαντικό με την πολιτική ταυτότητα . Δεν είναι όπως παλιότερα κάτι αυτονόητο. Τα δείγματα γραφής του πολιτικού κόσμου έχουν καταστήσει και δικαίως όλους τους πολίτες δύσπιστους. Η επίδραση στο ήθος έχει επηρεάσει τους πάντες και το αίτημα για αντίσταση στην βαθύτατη παρακμή είναι κορυφαία πολιτική πράξη. Άρα, οι εθνικιστές πρέπει να είναι οι πλέον ακέραιοι και συμμετέχοντας στη δημόσια ζωή πρέπει να βρίσκονται απολύτως αντίθετα από τις πρακτικές του παλαιοκομματισμού, όπως ο παραγοντισμός, η οικογενειοκρατία, η πελατειακή σχέση, η ιδιοτέλεια κάθε μορφής.

Αυτή η συγκυρία που ανατρέπει συθέμελα το πολιτικό σύστημα και συντρίβει όλες τις δομές του παρελθόντος, πρέπει να λειτουργήσει καταλυτικά με άξονα τις εθνικές ιδέες.

Αυτή την εκτίμηση των δεδομένων, που μοιραία επιβάλλει την σύντομη ανάπτυξη δυνάμεων αντιστάσεως και ανατροπής, μπορεί και πρέπει να την κάνει ένα εθνικιστικό κίνημα που θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τα στελέχη και τις τάσεις, χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις. Τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι η αντιπροσώπευση των ιδεών κινδυνεύει να περιέλθει σε πρόσωπα ανεπαρκή και πάντως ακατάλληλα για ένα τέτοιο ρόλο.

Αυτή η αναμενόμενη σκληρή φάση της κρίσης, ενδέχεται να οδηγήσει σε πολλές εξελίξεις. Η δική μας διαδρομή πρέπει να είναι καθοριστική. Προσβλέπει σε εμάς ένα μεγάλο τμήμα του λαού απελευθερωμένο από τα δεσμά του συστήματος. Τώρα η κρίσιμη μάζα που είναι αναγκαία για τις προοπτικές μιας νέας εθνικής αφύπνισης δίνει τα μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου