Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Παραμύθι και Μυθοπλασία η Θανάτωση Παιδιών στον Καιάδα της Αρχαίας Σπάρτης - Βίντεο

                                           
                                                       
Ο Θεόδωρος Πίτσος, Καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί στην κρατική τηλεόραση πως μετά από έρευνες αποδείχτηκε πως ποτέ οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν τα παιδιά τους στον Καιάδα σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που για δεκαετίας μέσω της εκπαίδευσης και σε συνεργασία με ανθελληνικούς κύκλους συνεχίζουν και υποστηρίζουν το αντίθετο.

Όπως αναφέρει στο παρακάτω βίντεο ο καθηγητής δεν βρέθηκε ποτέ κανένα παιδί και ειδικά κανένα βρέφος στο Καιάδα, όπως και καμιά απόδειξη ιστορική, τεκμηριωμένη και βάσιμη που να το δικαιολογεί. Έχει γίνει πλέον γενικά αποδεχτό εδώ και δύο χρόνια, στην επιστημονική και πανεπιστημιακή κοινότητα των ανθρωπολόγων και αρχαιολόγων, μετά από όλες αυτές τις έρευνες, πως πρόκειται απλά για μια μυθοπλασία.

Με το όνομα Καιάδας αναφερόταν στην αρχαιότητα μεγάλο βάραθρο κοντά στην αρχαία Σπάρτη παρά το όρος Ταΰγετος. Ο Καιάδας από τις ελάχιστες ιστορικές αναφορές προσδιορίζεται ως τόπος όπου ρίπτονταν οι κακούργοι και οι αχμάλωτοι πολέμου που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο ή βαριές ποινές φυλάκισης. Κάτι δηλαδή σαν φυλακή κοντά στη θανατική ποινή και φυσικά όχι για τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη προκειμένου έτσι να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους.

Ο Στράβων το αποκαλεί «δεσμωτήριον το παρά Λακεδαιμονίους σπήλαιο τι».

Κατά ιστορικές αναφορές στον Καιάδα ρίχτηκαν από τους Σπαρτιάτες ο ήρωας του Β΄ Μεσσηνιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς μαζί με 50 αιχμαλώτους Μεσσηνίους που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, παρόλα αυτά σώθηκε και κατάφερε να αποδράσει.

Επίσης στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες κατακρήμνισαν και το νεκρό σώμα του βασιλιά τους Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για προδοσία. ( κάτι ανάλογο που θα έκαναν δηλαδή και σήμερα σε αρκετούς Έλληνες πολιτικούς. )

Άρα η θανάτωση παιδιών ή βρεφών αποτελεί από τις μεγαλύτερες μυθοπλασίες...ας παρακολουθήσουμε όμως τι έχει να πει ο καθηγητής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου