Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Δ. Η Αρχή του Τέλους



Με δεδομένη την ψυχρότητα στις σχέσεις με το Μαξίμου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνθηκε χθες στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που σχετίζονται με ελέγχους πολιτικών από το ΣΔΟΕ. Την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος αποδέχθηκε την προεδρία της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, αν και γνώριζε ότι το ΣΔΟΕ διενεργούσε έρευνα εις βάρος του...


Στη δημοσιότητα το "πόθεν έσχες" του προέδρου της Βουλής από το 1989
Ο πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του προς τον Αντώνη Ρουπακιώτη μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής με την οποία του ζητά να μεριμνήσει να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία, "λόγω των ειδικών συνθηκών τις οποίες η χώρα αντιμετωπίζει και της ευρείας δημοσιότητας των πρόσφατων περιστατικών που σχετίζονται με τα φερόμενα -από διαρροές- ως εμπλεκόμενα σε ελέγχους του ΣΔΟΕ". Μάλιστα συνεργάτες του επανέφεραν το ζήτημα των "επιλεκτικών διαρροών", με τις οποίες "δημιουργείται νοσηρό κλίμα και όλοι οι βουλευτές μένουν αθωράκιστοι σε οποιονδήποτε θέλει να τους πλήξει προσωπικά ή το κοινοβούλιο σε μία περίοδο που καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν ο καταγγέλλων να κάνει χρήση απορρήτων εγγράφων ατιμώρητος και ο καταγγελλόμενος να μην έχει πρόσβαση ούτε στον φάκελο".

Ο Β. Μεϊμαράκης δημοσιοποίησε το πόθεν έσχες του από το 1989 μέχρι σήμερα. Το 2009 είχε δηλώσει 4 διαμερίσματα στην Αθήνα συνολικού εμβαδού 330 τ.μ., 3 οικίες σε Ερμιόνη και Αράχωβα, συνολικού εμβαδού 282 τ.μ., 7 αγροτεμάχια στη Σητεία και το Γαλάτσι, συνολικού εμβαδού 70 στρεμμάτων, 3 καταστήματα στου Ζωγράφου, εμβαδού 156 τ.μ., και 3 βοσκοτόπια στη Σητεία εμβαδού 45 στρεμμάτων. Τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, ενώ ο Β. Μεϊμαράκης έχει αγοράσει μόνο 2 οικίες (στην Ερμιόνη). Ακόμη έχει 2.202 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια αξίας 14.596 ευρώ, καταθέσεις ύψους 160.000 ευρώ (σε Alpha Bank, Εθνική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και 3 ΙΧ. Η αξία των μετοχών που είχε ήταν 135.000 ευρώ το 2005, 157.400 το 2006, 156.816 το 2007 (πούλησε μετοχές αξίας 22.647 ευρώ) και το 2008 140.561 ευρώ.

Εκτεθειμένος και ο Θ. Νάκος

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ονόματος του Θ. Νάκου στους πολιτικούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι πρόκειται για πολεοδομικές διαφορές που έχει ο Γεώργιος Σαράντης, κάτοικος Βόλου, με οικοπεδούχο στον Βόλο, ο οποίος προτίθεται να αναθέσει την ανέγερση της οικοδομής του σε εταιρεία του γιου του Σταύρου Νάκου. Αποκαλύφθηκε όμως ότι το ΣΔΟΕ έχει ενημερώσει τη Βουλή για την καταγγελία από τις 14 Μαΐου 2012, άρα ο Θ. Νάκος γνώριζε ότι είναι ελεγχόμενος, αλλά δέχθηκε να γίνει και ελέγχων (ως πρόεδρος της επιτροπής για το πόθεν έσχες) και ελεγχόμενος...

Α. Ρουπακιώτης: Έρχονται κυρώσεις για την έλλειψη διαφάνειας

Την ίδια ώρα η Ελλάδα, όπως παραδέχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, απειλείται με κυρώσεις επειδή καθυστερεί να συμμορφωθεί στις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών. Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρη Παπαδημούλη, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Σοφίας Σακοράφα, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, ο υπουργός τονίζει ότι έχουν διατυπωθεί 16 συστάσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφωθούμε έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου