Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Θαυμάστε ένα Σούργελο που Θέλησε να Εξεφτιλίσει τον Αθανάσιο Διάκο

                                         at diakos par

Οργή στη Λαμία αλλά και σε όλη την Ελλάδα για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος – Η επιστροφή» που παρουσιάζει τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης ως ένα ζηλιάρη σύζυγο που σκοτώνει την έγκυο γυναίκα του όταν αυτή τον απατά με έναν Κούρδο παράνομο μετανάστη...Αθανάσιο Διάκο.



Σχεδόν 200 χρόνια από το μαρτυρικό του θάνατο στην Αλαμάνα, ο Αθανάσιος Διάκος «επιστρέφει» με την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου και προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάζει τον ήρωα της Επανάστασης. Το έργο επιχορηγήθηκε με 41 χιλιάδες ευρώ από το Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων στο Θέατρο Πειραιώς 260 για δύο παραστάσεις.

Σύμφωνα με το σενάριο ο Αθανάσιος Διάκος επιστρέφει στην Αθήνα του 2012 μαζί με την γυναίκα του την Κρουστάλλω. Δουλεύει σε μια ψησταριά στου Ψυρρή, σουβλίζει όλη μέρα αρνιά και κοτόπουλα και έχει ως υπαλλήλους ντελιβεράδες... Κούρδους Λαθρομετανάστες. Επειδή η Κρουστάλλω είναι όμορφη, ο Αθανάσιος Διάκος την ζηλεύει και με κάθε ευκαιρία την ξυλοφορτώνει όταν γυρίζει σπίτι. Η Κρουστάλλω για να τον εκδικηθεί, τον απατά στην συζυγική κλίνη με τον Κούρδο λαθρομετανάστη παραγιό του, ο... κερατάς Διάκος κάποτε το μαθαίνει και την σφάζει με τα ίδια του τα χέρια!

Το Εθνικό Μέτωπο θέτει ευθέως αίτημα αντικατάστασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου, Αθανάσιο Διάκο.


Την παράσταση σύμφωνα με το LamiaReport.gr καταδίκασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στην πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαγιά, ο οποίος έφερε το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η επίμαχη παράσταση συμπεριελήφθη στις 9 θεατρικές παραστάσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ (δημοσία δαπάνη). Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται πως «Οι παραστασεις βιντεοσκοπούνται για εκπαιδευτικούς λόγους» ενώ τόσο στην αφίσα όσο και στο πρόγραμμα αναφέρεται πως «η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους».

Όσο για τις δηλώσεις της σκηνοθέτιδας σχολιάζονται ποικιλοτρόπως στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως δήλωσε σε άρθρο της:

«Κάθε κόρη Έλληνα είναι καλό να πάει με έναν μαύρο. Οι Έλληνες όμως είναι ακόμα ρατσιστές και θέλουν να διαιωνιστεί η δική τους φάτσα, ο δικός τους κ… κι ας είναι δύο επί δύο». Ενώ συμπληρώνει «Δεν έχει σκεφτεί ποτέ ο Έλληνας πατέρας “μακάρι την κόρη μου να την γ… ένας ωραίος μαύρος, να βγει και το εγγονάκι ωραίο. Όοοοχι! Προτιμάει να διαιωνίσει τη φάτσα του, προτιμάει το εγγονάκι του να γίνει 1,50 μ. στο ύψος αλλά να του μοιάζει». 


Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να μπει αμέσως τώρα εισαγγελέας...τέλος.


Επιτέλους να προστατέψει κάποιος την ιστορία μας από την κάθε κομπλεξικιά σαβούρα που θέλει να αναδειχτεί πατώντας πάνω στην διαστρέβλωση της ιστορίας μας . Ακόμα να την περάσουνε πρώτα από το τμήμα μετάδωσης σεξουαλικών νοσημάτων, θα είναι καλή περίπτωση προς μελέτη σπάνιων ασθενιών.



                              Φωτογραφία για ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό το σούργελο ξεφτίλισε τον Αθανάσιο Διάκο!
Κλασσική γυναίκα του αριστερού άπλυτου χώρου...δεν θα πούμε παραπάνω...η φώτο μιλάει από μόνη της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου