Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή του κόσμου!


ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ 150 ΔΙΣ. ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Ενα ποσό που φθάνει κοντά στο 50% του Ελληνικού ΑΕΠ υπολογίζεται πως έχει χαθεί από την αγορά στην τετραετία της οικονομικής καταστροφής που έφερε η κυβέρνηση Γ.Παπανδρεου και συνέχισαν οι κυβερνήσεις Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά και στήριξαν ο Λα.Ο.Σ. και η αριστερά της Δημ.Αρ. την τετραετία 2009 – 2013 βάσει των στοιχείων του ΑΕΠ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί κράτος εν ειρήνη, συγκρίνεται μόνο με την οικονομική καθίζηση των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά εκεί υπήρξε γεωπολιτική καταστροφή και αλλαγή καθεστώτος. Πρακτικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που έκαναν στην Ελλάδα οι κυβερνητικές ελίτ - όπου πολλοί Έλληνες ακόμα πάνε και ψηφίζουνε - μεταξύ 2009-2013

Οι απώλειες της τάξης των 122 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προέλθει από τη μείωση μισθών, κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας, αλλά και την απώλεια ρευστότητας στην αγορά. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για την περίοδο 2009-2014 ανεβάζουν το ύψος των απωλειών από μισθούς στο δημόσιο τομέα στα 9,3 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι δαπάνες για συντάξεις, υγεία και επιδόματα συρρικνώθηκαν από τα 49 δισ. ευρώ στα 39,1 δισ. ευρώ το 2013 με προοπτική να περικοπούν στα 38,5 δισ. το 2014.

Υ.Γ. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως την δεκαετία του '30 στην Γερμανία - όπου όλοι μιλάνε για μια τραγική κατάσταση - η πτώση του Α.Ε.Π. την περίοδο 1929 με 1933 ήταν 30% και όχι 50% όπως σε εμάς σήμερα...επίσης η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 όχι μόνο σταμάτησε την πτώση αλλά έφερε και τα πρώτα σημάδια ραγδαίας ανάπτυξης η οποία συνεχίστηκε για τα επόμενα έξι χρόνια δηλ. μέχρι το 1939 όπου πλέον η Γερμανία είχε γίνει από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου άσχετα εάν ο πόλεμος μετά τα ακύρωσε όλα.

Η μεταπολίτευση των δεξιών και αριστερών καπιταλιστών είναι η μεγαλύτερη απάτη πολιτικού συστήματος κατά ενός λαού - έθνους που εφαρμόστηκε ποτέ σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου