Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

ΑΘΑΝΑΤΟΙ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - Χιλιάδες κόσμου στην πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι μοτοσικλετιστές, για ακόμη μια χρονιά. Οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώθηκαν στο Παραλίμνι όπου, με την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων, τελέστηκε το μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Τούρκους τον Αύγουστο του 1996. Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των μοτοσικλετιστών ξεκίνησε από την Πάφο κι έφτασε μέχρι την ακριτική Δερύνεια θυμίζοντας σε όλους το διπλό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο Αττίλας τον Αύγουστο του 1996.

Η πορεία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που έχει συσταθεί από ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας. Επιπλέον, η σύσταση της Πρωτοβουλίας στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των μοτοσικλετιστών, ανέφερε πως «στόχος είναι κάθε χρονιά να ακολουθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την πορεία για να αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλη δυναμική η όλη προσπάθεια. Πριν από το 2008 ερχόντουσαν ελάχιστοι στο μνημόσυνο και ήταν κάτι που μας ενοχλούσε. Γι΄ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να φτιάξουμε αυτή την ομάδα, για να μην ξεχαστεί ποτέ η θυσία των δύο αυτών ηρώων και να έρχεται πλήθος κόσμου όπως και σήμερα για να τους τιμήσει.

Στεφάνι-εκτός από τους μοτοσικλετιστές- κατέθεσαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών σωματείων της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα, του ΑΠΟΕΛ και της ΕΝΠ, η Νεολαία Παραλιμνίου και διάφορα άλλα οργανωμένα σύνολα.

Πηγή: Νέα Αμμόχωστος

Υ.Γ. Δύο μήνες αργότερα, μετά τις δολοφονίες, η Αστυνομία εκδίδει εντάλματα σύλληψης των εγκληματιών του Σολωμού και του Ισαάκ ζητώντας και τη συνδρομή της Ιντερπόλ. Κανείς όμως δεν συλλαμβάνεται… Κάτι που για μας ήταν προφανές. Οι ίδιοι οι πολιτικοί παρακάθονται σε γεύματα και συνομιλίες με τους δολοφόνους και συζητούν για μια “Βιώσιμη Ομοσπονδιακή Λύση”… Ξεχνούν τους πάντες και τα πάντα… Μπροστά στις βρώμικες εθνομηδενιστικές τους επιδιώξεις και την ίδια τους τη μάνα σε Ιουδαϊκά παζάρια την πραματεύουν…

Μάνα Πατρίδα, τα παιδιά σου...ο Ισαάκ κι ο Σολωμός δε θυμήθηκαν να σε ξεχάσουν…

Και σ'  όλους εμάς, μια φράση μόνο τη σκέψη γεμίζει:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

logo_ethnikou_metopou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου