Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Ψεύτικη κρίση - Σχέδιο ενέργεια..

Σχέδιο ενέργεια...πετρέλαιο...φυσικό αέριο

Τι συμβαίνει αλήθεια εδώ και 10 χρόνια; Γιατί η υδρόγειος ειδικά στην περιοχή της Βαλκανικής και της Β.Αφρικής είναι σε συνεχή αναταραχή;.. Ναι.. σίγουρα υπάρχουν εθνικά θέματα σε μια περιοχή τόσο αρχαία όσο και οι πρώτες κοιτίδες πολιτισμού, όπως και θρησκευτικά καθώς είναι το σημείο επαφής/τριβής μεταξύ Χριστιανών και Ισλαμιστών...Όμως ειλικρινά... το πιστεύει κανείς αυτό;.. θα πρέπει να διαθέτει μυαλό 18χρονου που ακούει οτι του λένε και βλέπει μόνο οτι του προβάλλουν. Χωρίς καμία κρίση θεωρεί ώς δεδομένο οτι αυτά φταίνε και τιποτα άλλο. Όμως η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού...

Σήμερα διακρίνουμε οτι υπάρχει μια οικονομική αναταραχή με απώτερο σκοπό την υπερ-συγκέντρωση χρημάτων και εξουσίας/επιρροής σε περιοχές που ανέφερα παραπάνω. Οίκοι αξιολόγησης που παραδόξως ελέγχονται και πειθαρχούν μάλιστα απο τις ΗΠΑ (να θυμίσω το τι έγινε μετά την "υποβάθμιση τους" απο τον οίκο S&R και την "οικειοθελή" παραίτηση του προέδρου του http://rt.com/usa/news/sp-president-sharma-resign-486-983/ )... επενδυτές σαν τον Σόρος που μαζέψαν όλα τα κεφάλαια επενδύσεων τους και τα χρησιμοποιούν πλέον ώς όπλο νομισματικό εναντίον αγορών και ομολόγων χωρών σαν τα PIGS;; .. Τις κινήσεις απο Ε.Ε. και ΕΚΤ που σε ανύποπτο χρόνο είπαν πως πρέπει οι χώρες μέλη να παραδώσουν μέρος της κυριαρχίας και οικονομίας τους στην κεντρική επιτροπή της Ε.Ε. (που όλως τυχαίως υπακκούει στις επιταγές της Γερμανίας φανερά πλέον)... είναι μόνο μερικά απο τα πράγματα που βλέπουμε καθημερινά σε νέα , περνάνε μπροστά απο τα μάτια μας , αλλά κανείς δεν τα συγκεντρώνει σε μια αναφορά.

Πρόσθετα αυτών να αναφερθεί μια γενική αναταραχή που υπάρχει όσον αφορά το ενεργειακό στην περιοχή με τους αγωγούς αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Nabucco αγωγό στην Τουρκία, την "αναδιάρθρωση" καθεστώτων σε Ιράκ, Αίγυπτο αλλά και την άμεση πίεση στο Ιράν, το ΑΟΖ στην δική μας περιοχή αλλά και τις αυξήσεις παραγωγής απο ΟΠΕΚ και Ρωσία σε πετρέλαιο και αέριο αντίστοιχα. Ειδικότερα μάλιστα όταν φωνάζουν όλοι οι επιστήμονες πως οι παραδοσιακές χώρες παραγωγή πετρελαίου είναι πλέον ενα κλικ μετά την κορύφωση παραγωγής.. κάτι που σημαίνει πως σύντομα πιο πολύ θα κοστίζει η εξαγωγή πετρελαίου απο την κατοχή του. Πρόσθετα όλων αυτών μια ραγδαία στροφή σε χώρους παραγωγής ΑΠΕ σε σημεία που θα κοστίζει λίγο η παραγωγή και ακόμα λιγότερο η μεταφορά τους (για ποιούς χτυπάει η καμπάνα;; )...

Γιατί τα λέω όλα τα παραπάνω;.. Μα είναι ηλίου φαεινότερον οτι είμαστε στο κέντρο ενός κυκλώνα που θα ρυθμίσει τα πάντα για τα επόμενα 100 χρόνια για όλο τον πλανήτη. Οι δυνάμεις του κόσμου έχουν πέσει στην περιοχή μας (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ) και όλοι κοιτάνε τι θα πάρουν απο το κομμάτι αυτό. Όποιος θα ελέγχει την Βαλκανική και την Β.Αφρική που ήταν , είναι .. και θα είναι οι περιοχές παραγωγής ενέργειας , είναι εκείνος που θα ελέγχει το μέλλον του πλανήτη. Η Ελλάδα αποτελεί ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ κρίκο σε αυτή την αλυσίδα καθώς έχει δύο απο τα τρία μέρη ενέργειας.. ΑΠΕ και Πετρέλαιο.

Μια χώρα που παράγει άφθονο ήλιο και αέρα και βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου (μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής).. μια χώρα που εδώ και πολλά χρόνια έκαναν έρευνες για πετρέλαιο αλλά επειδή οι χώρες παραγωγής μέχρι τώρα είχαν ικανότητα πλήρους κάλυψης του πλανήτη , απλά δεν συνέφερε να προσεχθεί τόσο. Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν... κάθε πηγή ελέγχεται και αν καθοριστεί ικανή θα γίνει γαζέλα σε κυνήγι λιονταριών. (βλ. Σιβηρία-Αλάσκα).

Γιατί είμαστε εδώ που είμαστε;.. πλέον είναι γνωστό σε αρκετούς πως οι δράσεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν απο το 2003 περίπου και μεγιστοποιήθηκαν κατά το 2008 , με αρχικά παρακολουθήσεις απο παρόχους κινητής και εταιρίες που παραδόξως σήμερα παρέχουν συμβόλαια στον στρατό των ΗΠΑ για εξοπλισμό. Συνέχισαν με το σχέδιο Πυθία που κάπου διέρευσε στα ΜΜΕ πρόσφατα, και ολοκληρώνεται με την επιβολή επιρροής απο Ε.Ε. στην περιοχή μας και απο ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή.. με κάποιους διορατικούς οπως η Τουρκία να φωνάζουν για να μπούν σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς τι κάνουμε λοιπόν;...

Εμείς εδώ και δέκα χρόνια , δεσμευμένοι σε αυτό το παιχνιδι των επιδοτήσεων και της εξάρτησης απο ξένα κεφάλαια, σκοτώσαμε την παραγωγή μας σε αγροτικά προϊόντα.. περιορίσαμε την ανάπτυξη μας αποκλειστικά βασισμένη σε υπηρεσίες χειρίστου επιπέδου, σε αερολογίες και σε απατεωνιές .. τόσο απο πλευράς πολιτών που είδαν ξαφνικά να πλουτίζουν απο το Τσοβόλα δώστα όλα του Ανδρέα Παπανδρέου που έπαιξε τον δικό του ρόλο στα τεκταινόμενα της χώρας (Υπάρχει γνωστό έγγραφο της CIA στο web.. ψάξτε το.. εύκολο είναι). Μέχρι και τον γιό του που έπαιξε και αυτός τον δικό του ρόλο στο φούσκωμα κάποιων στοιχείων επιταχύνοντας διαδικασίες για την χώρα και το IMF (αλήθεια έχει πάρει κανείς χαμπάρι οτι έχει πέσει "στην λήθη" των ΜΜΕ, αλλά και των ηλίθιων Ελλήνων πολιτών; ).

Είχαμε ενα δειλό Καραμανλή που ναι μεν μπήκε δυναμικά για να αλλάξει καταστάσεις αλλά στις πρώτες πιέσεις έκανε πίσω. Πιέσεις τόσο απο επιχειρηματικό κόσμο όσο και απο ξένα κέντρα (λέγε με επιχείρηση Πυθία) παρόλο οτι σύμφωνα πάντα με τα κέντρα συνομοσιών (όπου υπάρχει καπνός...) είχε συνεχή ομάδα προστασίας απο Ρώσους επαγγελματίες που δρούσαν στο παρασκήνιο.

Αποτέλεσμα;...πολίτες και πολιτικοί οδηγήσαν και οδηγούν ακόμα και τώρα μια χώρα απευθείας μέσα στα λιοντάρια που απλά διαλέγουν χέρι ή πόδι στο πως να διαχειριστούν και να κυριαρχήσουν σε ενα παγκόσμιο παιχνίδι εξουσίας που απο τα Νότια μας, ήρθε και προς τα εμάς σιγά-σιγά. Είναι δύσκολο η αλήθεια να εντοπίσει κάποιος το τι γίνεται και τι έγινε τόσο καιρό, ειδικά αν δεν κάτσει να ασχοληθεί λίγο με την ανάλυση πληροφοριών για αρκετό διάστημα.

Αφορμή για αυτήν την μελέτη αποτέλεσε η προτροπή ενός φίλου απο το FB όπου μου είπε επακριβώς πως "όλα γίνονται για την κυριαρχία επί της ενέργειας του πλανήτη.. θα το δείς". Αυτό και μόνο μου κέντρισε την περιέργεια.. απο τότε λοιπόν έκατσα και συγκέντρωνα στοιχεία , αναλύοντας και ψάχνοντας κάποια πράγματα όπως τα παραπάνω.. ακόμα φυσικά είμαι σε διαδικασία, αφού όλα αλλάζουν αναλόγως των δυναμικών συνθηκών στην περιοχή αλλά και τις δυναμικές του κόσμου που κατοικεί εκεί καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να κατακτηθεί αν δεν πατήσει μπότα μέσα.. και ναι μεν οι ΗΠΑ διαθέτουν τους περιβόητους Marines & Rangers...αλλά μιας και η ΕΕ δεν διαθέτει κάτι τέτοιο...διαθέτει τον οικονομικό έλεγχο που ασκεί συνεχή βία και αυτός.

Σκεφτείτε το λίγο...δεν είναι θέμα Ελλάδος...δεν είναι καν θέμα κρίσης...το σκεπτικό είναι οτι κάποιοι παίζουν παιχνίδι δύναμης. Το ζητούμενο είναι αν το πιόνι σε αυτή την σκακιέρα μπορεί τουλάχιστον να κάνει "check" (σ.σ. απειλή) απέναντι στο πιόνι-βασιλιά και να τρίξει δόντια...αλλά αυτό προϋποθέτει και ικανούς χειριστές - ηγέτες...ελπίζω κάποια στιγμή να τους έχουμε.

Πηγή: http://iisca-blog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου