Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ

Νεολαία Εθνικού Μετώπου.

Πολλοί παραξενεύονται με την στροφή των Εθνικιστών προς την πολιτική, οι περισσότεροι θυμούνται τους Εθνικιστές ως τους μαχητές των δρόμων και αποστρέφονται αυτό το νέο μοντέλο πολιτικής προβολής του εθνικισμού  το κείμενο αυτό απευθύνεται κυρίως προς αυτά τα άτομα έτσι ώστε να κατανοήσουν  το στρατηγικό βάθος αυτής της επιλογής.

Καταρχάς, να πούμε ότι πράγματι οι ιστορικές αποδείξεις  δείχνουν ότι η αρχή του Εθνικισμού βρίσκετε στον αγωνιστικό ακτιβισμό και στον δρόμο, όμως, αυτή η στάση μειώνει και την κλίμακα στην οποία μπορεί να απευθυνθεί μια ιδεολογία όπως επίσης και τραβά άτομα εντός των γραμμών μας που δεν προβάλλουν με το σωστό τρόπο την ιδεολογία μας.

Με αυτή την μεταστροφή λοιπόν ο Εθνικισμός προσπαθεί να γίνει από μια περιορισμένη και δυσφημισμένη ιδεολογία μια ιδεολογία που έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Διότι η αλήθεια είναι ότι ο ακτιβισμός περιορίζει κάπως μια ιδεολογία σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής που πολλές φορές τσαλακώνει την γενική εικόνα του, διότι να πω μια πραγματικότητα οι περισσότεροι όταν ακούν τη λέξη εθνικισμός στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον λένε αμέσως «οι Φασίστες που Βαράνε» και αυτό ακριβώς είναι το ταμπού που εμείς πρέπει να σπάσουμε.

Ως προς αυτό χρησιμεύει η πολιτική δραστηριότητα στα πλαίσια ενός κομματικού φορέα, με αυτό βεβαία το κείμενο δεν υποτιμώ καθόλου την αγωνιστική δράση του δρόμου όμως αυτό δεν είναι παρά μονό ένα στάδιο η ουσία του εθνικισμού βρίσκετε στην ιδεολογία και η ιδεολογία μπορεί να προβληθεί μονό μέσω ενός πολιτικού φορέα εξ ολοκλήρου.

Το μοντέλο Πολιτικός Εθνικισμός ίσως ξενίζει αρκετούς σκληροπυρηνικούς αγωνιστές όμως είναι η μοναδική λύση που προσφέρεται στις σημερινές ημέρες, διότι η πολιτική του ακτιβισμού θα διαιωνίσει την κρίση και θα εντείνει τον εσωτερικό κοινωνικό ανταγωνισμό κάτω από τα πλαίσια διαφόρων ταμπελών (αριστερά vs. δεξιά κτλ) και το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καταστρεπτικό όσο περίπου η λεγόμενη «πάλη των τάξεων» της Αριστερής ιδεολογίας.

Είμαστε στους καιρούς για τους οποίους «Τα Παραδείγματα Θα Είναι Ισχυρότερα Των Ανθρώπων», σκοπός μας είναι λοιπόν να γίνουμε ως χώρος το παράδειγμα της συσπείρωσης της δημιουργικής μας δύναμης και όχι να περιχαρακωνόμαστε σε μια στείρα ατομική αυτοϊκανοποίηση.

Βεβαία ως κατακλείδα θα τονίσω ότι ο πολίτικος φορέας που θα εκφράσει τον εθνικισμό ως πολιτική ιδεολογία πρέπει να έχει και το ανάλογο επίπεδο των περιστάσεων που απαιτεί η αποστολή του, διότι, εμείς οι εθνικιστές είμαστε και κατά έναν τρόπο φορείς ανατροπής της καθεστηκυίας τάξεως οπότε θα πρέπει να προσέχουμε μην παρεισφρήσουν στο χώρο μας συστημικοί που ίσως αλλοιώσουν το σκοπό της επανάστασης ή ιδιοτελείς ωφελιμιστές που θα καπηλευτούν το έργο μας. Ως προς αυτό το κίνημα πρέπει να προσέξει να υπάρχει ισχυρή πνευματική και πρακτική περιφρούρηση και ως προς αυτό η ευθύνη ανήκει στην ηγεσία του.


Αριστόβουλος ο Έλλην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου