Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Γ.Γ. Μ.ΚΩΝΣΤΑΣ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Του Εμ. Ν. Κώνστα
Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου
Ενώ πιέζονται δραματικά οι Έλληνες από τους εκπροσώπους των δανειστών και τους εγχώριους τοποτηρητές, ταυτόχρονα σενάρια ανακούφισης συζητιούνται επίμονα. Το διεθνές σύστημα αφού εξόντωσε την Ελλάδα σκέπτεται τον περιορισμό του χρέους, που άλλωστε είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν τοκογλυφίας αφού έχει εισπραχτεί πολλές φορές το κεφάλαιο, με την λογική να ξεκινήσει η απομύζηση των παραγωγικών πόρων και να συνεχίσει να βρίσκεται εντός των αποφάσεων του συστήματος. 
Ακριβώς αυτή είναι η αξιοσημείωτη παρατήρηση, η Ελλάδα οδηγήθηκε στην εξάρτηση από τον άφρονα δανεισμό και την σύνδεσή της με ένα περιβάλλον όπου είχε μόνο τον ρόλο του καταναλωτή.
Αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα.

Αν συνεχίζουμε με τη νοοτροπία αυτή θα εξακολουθήσουμε να καταρρέουμε ακόμα και αν πρόσκαιρα απαλλαγούμε από το χρέος

Ο επανακαθορισμός της στάσης μας, γεωπολιτικά, οικονομικά, εθνικά είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Ο προσανατολισμός της Ελλάδας και η προσχώρηση σε συμφωνίες και μπλόκ μόνον εφόσον υπάρχει αντικειμενικό συμφέρον, οφείλει να είναι η κυρίαρχη αντίληψη. Οι στερεότυπες απόψεις περί αποφυγής του αποκλεισμού της χώρας έχουν αποδειχτεί ανεδαφικές.

Η πατρίδα μας δεν αποζητά το έλεος των ισχυρών, δεν επιθυμεί την μεταβολή της σε προτεκτοράτο. Ο προσανατολισμός της πρέπει να γίνει με άξονα μια πατρίδα υπερήφανη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, αυτοδύναμη. 
Αυτό που έδειξε η κρίση είναι την ανάγκη να διαθέτουμε τα μέσα μόνοι μας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου