Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εκτός βουλής - Ποιός άλλος έχει σειρά;





Μετά το Λαός και τους Οικολόγους, Πασόκ και ΚΚΕ παίρνουν σειρά και μένουν εκτός βουλής. Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό του Γερμανικού ΥΠΕΞ και ενός μεγάλου  δημοσιογραφικού οργανισμού περί τα τέλη Ιουλίου έδειξαν την οριστική καταδίκη ακόμα 2 κομμάτων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό, από το 1974 και μετά.
Ποιό αναλυτικά έχουμε λοιπόν:

Αν την Κυριακή  5η Αυγούστου 2012 είχαμε βουλευτικές εκλογές, με βάση αυτές τις δύο δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα έμεναν εκτός Βουλής. 



Ποιο συγκεκριμένα ακολουθούν την πτωτική πορεία και έξοδο από την βουλή που ακολούθησε το τηλεκόμμα του Καρατζαφέρη, ΛΑΟΣ αλλά και οι ανθέλληνες Οικολόγοι, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις. Αυτή ήταν και η βασική αιτία της λεκτικής διαμάχης μεταξύ Βενιζέλου - Χρυσοχοίδη που όλοι παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες καθώς και η τάση που υπάρχει από το στρατόπεδο Λοβέρδου για ίδρυση νέου κόμματος.

Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα δεν πάνε πίσω, χάνουν από 30% έως 60% σε σχέση με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμά τους, δηλαδή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στα ποσοστά των εκλογών του Μαίου ίσως και χειρότερα, ενώ παρατηρείται και μια  ταυτόχρονη μείωση του αθροίσματος των λευκών, των ακύρων και της αποχής κατά 30%. 


Το πιο σημαντικό είναι πως το 58% του εκλογικού σώματος ψηφίζει  ένα νέο πολιτικό κόμμα που δεν θα έχει καμία σχέση με όλους τους πολιτικούς και τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Το Εθνικό Μέτωπο καθημερινά το συναντά αυτό από το κόσμο που έρχεται σε επαφή. 


Σε αυτή την συγκυρία λοιπόν, ο γ.γ. του Εθνικού Μετώπου Μ.Κώνστας δηλώνει:

"Οι εθνικιστές οφείλουν να καθορίσουν τη στάση τους και τη δράση τους. Να έχουν ξεκάθαρη ανάλυση. Οφείλουν να κομίζουν την αξιοκρατία στο δημόσιο βίο γιατί αυτή είναι η ουσία της ιδεολογίας μας. Το επιχείρημα και "οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι" ταιριάζει σε κατεστημένες δυνάμεις, αυτές που αντιπαλεύουμε. Οφείλουν να είναι επαρκείς γιατί διαφορετικά δε μπορούν ούτε να πείσουν, ούτε να καθοδηγήσουν. Οφείλουν να υπερβούν το μικρόκοσμο, την διαρκή ενδοσκόπηση και τις ασήμαντες διαμάχες για ζητήματα που ελάχιστα ή καθόλου δεν απασχολούν την ελληνική κοινωνία το 2012. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις, η περιγραφή των προβλημάτων δεν αρκεί.
Χρειάζονται ολοκληρωμένη αφήγηση για το μέλλον της πατρίδας και όχι νεφελώδη συνθήματα που επί της ουσίας δεν σημαίνουν τίποτα."

Τα αποτελέσματα αυτών των δύο δημοσκοπήσεων παρέμειναν φυσικά για ευνόητους λόγους  κλειδωμένα στα συρτάρια άλλα ο Ελληνικός λαός αρχίζει να αντιδρά στα ψέματα, στις ύβρεις και στους εκβιασμούς των επαγγελματιών πολιτικών.

 Ο Έλληνας πλέον δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Πάμε εμπρός, πάμε ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου