Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


                                               
                                 

Του Εμμ. Ν. Κώνστα
Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Το αδιέξοδο της πατρίδας και της κοινωνίας, ωθεί σε εξελίξεις που δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν. Το εθνικιστικό κίνημα επιβάλλεται να φέρει σε πέρας την ιστορική του αποστολή. Σε αυτές τις συνθήκες οι εθνικιστές δεν δηλώνουν την παρουσία τους, καθορίζουν τα πράγματα.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει, αφού κανένα πολιτικό φαινόμενο δεν είναι αποκομμένο από την γενικότερη πολιτική συγκυρία, όλοι όσοι πρόσωπα και συλλογικότητες απαρτίζουν το δυναμικό χώρο των εθνικιστών οφείλουν να ανταποκριθούν.

Είναι σκόπιμο, να περιγράψουμε επίμονα και ακριβέστατα, τις συντεταγμένες που πρέπει με συνέπεια να τηρηθούν.

1. Να αποβάλουμε όλα τα χαρακτηριστικά που μοιραία κουβαλάμε από το σύστημα της μεταπολίτευσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά που διείσδυσαν στη νοοτροπία του Έλληνα, καταστροφικά. Η πρόσφατη εμπειρία απέδειξε την ύπαρξη της οικογενειοκρατίας, του παραγοντισμού, στον χώρο των ιδεών μας.

Η αξία του εθνικιστικού κινήματος συνίσταται στην δια του παραδείγματος άσκηση πολιτικής.

2. Να ξεπεράσουμε εμμονές και σύνδρομα που καθιστούν το παρελθόν περιχαράκωση. Να αντιληφθούμε την ιστορία ως πηγή συμπερασμάτων και οδηγό, όχι ως δόγμα. Αυτό σχετίζεται με την ίδια την πολιτική δράση και την επικοινωνία.

3. Να αντιληφθούμε ότι τώρα ο χρόνος είναι αυτός όπου η πολιτική είναι στο προσκήνιο. Οι άλλες δράσεις, ιδεολογικές, πολιτιστικές, κοινωνικές είναι πολύτιμες αλλά πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά γιατί διαφορετικά διαχέονται οι ιδέες στην κοινωνία και η πολιτική τους εκμετάλλευση καταλήγει σε σχηματισμούς και πρόσωπα ανεπαρκή, ανέτοιμα ή πάντως εκτός των σχεδιασμών του κινήματος.
Επαναλαμβάνω η ώρα είναι κατεξοχήν πολιτική, κάθε περισπασμός συνεπάγεται και ευθύνη για την απώλεια δυνάμεων ή υποκρύπτει δειλία απέναντι στον ιστορικό ρόλο.

4. Πρέπει πρωταρχικά να αναδείξουμε τον αντισυστημικό, ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κινήματος. Να ξεφύγουμε οριστικά από τις ενοχές που δίνει η ημιμάθεια και ιδεολογική ανεπάρκεια, για δήθεν αδιέξοδα που τροφοδοτούν οι τεχνοκράτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ολόκληρη η σύμπλευση με σχηματισμούς όπως η Νέα Δημοκρατία που ξέρει ότι θέλει το σύστημα, ή ο ΛΑ.Ο.Σ που μάλλον δεν ήξερε τι ήθελε, δηλώνει την σύγχυση.
Ακόμα και σήμερα φορείς και πρόσωπα που έχουν ρόλο εκπροσώπησης δεν γνωρίζουν καλά - καλά τι συμβαίνει και δυσκολεύονται να αρθρώσουν λόγο.

5. Να είμαστε συγκεκριμένοι. Να έχουμε πλήρη, ολοκληρωμένο προγραμματικό λόγο. Γιατί αυτό χρειάζεται η κοινωνία. Η διαμαρτυρία είναι στάδιο και δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Άλλωστε, η απουσία θέσεων φανερώνει ακριβώς στοιχεία ανεπάρκειας, που σήμερα ήδη διαπιστώνουμε.

Το Εθνικό Μέτωπο προχώρησε στο διάλογο "Εθνικισμός ή επόμενη μέρα" με υπευθυνότητα. Ήδη, τα αποτελέσματα του διαλόγου είναι ορατά. 
Ένας διάλογος ειλικρινής, ανοικτός παραγωγικός.

Με σεβασμό και αίσθηση της πραγματικότητας, απευθύνω από τις φιλόξενες στήλες του "Ελεύθερου Κόσμου" μια έκκληση αγωνιστικής συστράτευσης στους συναγωνιστές της Ελληνικής Νεολαίας Εθνικής Παρατάξεως, στους συναγωνιστές του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος, που σε δύσκολους καιρούς ύψωσαν ασυμβίβαστα τη σημαία του αγώνα και έκαναν τον εθνικισμό πολιτική πράξη. Στους συναγωνιστές του Ελληνικού Μετώπου που έδωσαν έκφραση στον αγώνα μέσα στο μεταπολιτευτικό χάος της τελευταίας περιόδου της "μεγάλης ευημερίας". Στους συναγωνιστές όλων των σχημάτων, των φορέων αλλά και σε αυτούς που - είναι πολλοί- αγωνίστηκαν μέσα από πολλούς φορείς για ένα Σκοπό.

Ας δώσουμε αυτή τη μάχη Ενωμένοι και θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου