Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Δεκάδες παραγγελίες πλοίων έφερε η επίσκεψη Α.Σαμαρά στα...Κινεζικά ναυπηγείαΤελικά είχε οικονομικό περιεχόμενο από επενδυτικής άποψης η επίσκεψη Α.Σαμαρά στην Κίνα και μάλιστα μεγάλο. Με μία διαφορά: Οι επενδύσεις θα γίνουν στην Κίνα και τα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην Κινεζική οικονομία και όχι στην Ελληνική...!!!

Συγκεκριμένα υπογράφηκαν δάνεια άνω των 263,4 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών και των κινεζικών τραπεζών Εxim και China Development, με τα οποία διασφαλίζεται η συνέχεια εννέα ναυπηγικών συμβολαίων, εξασφάλισαν και 14 νέες παραγγελίες πλοίων για τις Ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες!

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Κίνα εκτελούνται 184 παραγγελίες πλοίων από Έλληνες εφοπλιστές, ενώ η XRTC - που ενεργεί ως σύμβουλος της China Development στην Ελλάδα - εκτιμά ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα κινεζικά ναυπηγεία δέχθηκαν συμβόλαια ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Οι νέες παραγγελίες αφορούν τους ομίλους Λασκαρίδη, Μαρινάκη και Γκιόχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" ήθελαν τους Κινέζους να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα...Ελληνικά ναυπηγεία! Εδώ ακόμα και οι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν παραγγελίες μόνο στους Κινέζους, κι εμείς φαντασιωνόμαστε κινεζικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία (ή για το Ελληνικό, κλπ κλπ).

Στην πραγματικότητα ούτε ένα (1) ευρώ όφελος για την Ελλάδα δεν περιέχουν οι "μεγάλες συμφωνίες" που έκλεισε η κυβέρνηση με τους Κινέζους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου