Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Ένας παράδεισος λαθροεργασίας για τον κάθε λαθρομετανάστη

"Καλώς ήρθατε στην όμορφη χώρα μου, την Ελλάδα"

του Γεωργίου Κατσουράκη

Αρχές Απριλίου ξεκίνησε και φέτος η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος. Θα περιμέναμε λοιπόν η τουριστική βιομηχανία να στηρίξει σε μεγάλο ποσοστό τις Ελληνικές οικογένειες και τους άνεργους Έλληνες και όχι τους λαθρομετανάστες, τουλάχιστον για αυτούς τους πέντε με έξι μήνες ανακουφίζοντας τους προσωρινά για αυτό το χρονικό διάστημα καθώς και τον επόμενο χειμώνα με το πετσοκομμένο έστω επίδομα ανεργίας.

Το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο όμως και εδώ έχει φροντίσει να δημιουργήσει μια εντελώς διεφθαρμένη κατάσταση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι μικροί και μεγάλοι όπου ζητούν ως προυπόθεση για εργασία τη μη καταβολή των ενσήμων βασιζόμενοι στην ανικανότητα και στις πλάτες των πολιτικάντηδων. Αυτό σημαίνει άμεσα λιγότερο σχεδόν ένα ολόκληρο μισθό για τον εργαζόμενο (απóλυση, δώρο Χριστουγέννων) και φυσικά καθόλου επίδομα ανεργίας για τους χειμερινούς μήνες.

Ταυτόχρονα, προσλαμβάνουν σε διάφορες ειδικότητες παράνομους λαθρομετανάστες (Ασιάτες, Αφρικανούς και εκτός Ε.Ε. γενικά) με ελάχιστα χρήματα σε βάρος κάποιου Έλληνα που ψάχνει απελπισμένα για δουλειά. Έτσι βλέπουμε λαθρομετανάστες κηπουρούς, οδηγούς, σερβιτόρους, μάγειρες , υπ. υποδοχής κτλ. δηλαδή θέσεις εργασίας που θα έκανε άνετα κάποιος Έλληνας άνεργος. 

Αν σκεφτούμε ότι στην χώρα μας υπάρχουν περίπου 50.000 τουριστικές επιχειρήσεις καταλαβαίνουμε σε τι μεγάλο ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί η ανεργία αυτούς τους μήνες. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα μισθολόγια λόγο ανταγωνισμού και τις περισσότερες ώρες εργασίας επίσης λόγο σύγκρισης με λαθρομετανάστες, φτάνουμε στο να θεωρείται το οκτάωρο του Ι.Μεταξά παράδεισος.

Τι κάνει όμως το κράτος της συμμορίας της μεταπολίτευσης για όλα αυτά;

Απολύτως τίποτα!

Κανένας έλεγχος, καμία πίεση για την βασική εφαρμογή των νόμων υπέρ του Έλληνα εργαζόμενου. Να σημειώσουμε εδώ πως εξαιρούμε τις θέσεις εργασίας που καταλαμβάνουν εργαζόμενοι από την Ε.Ε όπως Βούλγαροι, Ρουμάνοι, δυτικοευρωπαίοι κτλ. όπου έρχονται νόμιμα και μιλάμε καθαρά για τους παράνομους λαθρομετανάστες όπου αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία.

Δυστυχώς ακόμα και σε περίοδο μεγάλης κρίσης και ανεργίας η μη τήρηση των νόμων - ελέγχων από τους πολιτικάντηδες, φέρνει τον Έλληνα εργαζόμενο σε δεύτερη μοίρα. Με την υποστήριξη των αριστερών αποκομμάτων η κατοχική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μόνο την αντίσταση των Ελλήνων εθνικιστών όπου πιέζοντας όσο μπορούμε ελπίζουμε σύντομα να αλλάξει το τοπίο. Διαφορετικά η πανίσχυρη τουριστική βιομηχανία της χώρας μας θα είναι τελικά ένας παράδεισος λαθροεργασίας μόνο για τον κάθε λαθρομετανάστη.

Κατσουράκης Γεώργιος
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου