Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων



Η αύξηση του φόρου για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να βρούνε λύσεις εκτός Έλλάδος. Η λύση βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου με τη διαμεσολάβηση «κατάλληλων» γραφείων οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων, όπου αντί τα κρατικά ταμεία να επωφεληθούν από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου, θα ζημιωθούν πάλι κατά κάποια δεκάδες εκατομμύρια που στο μεταξύ θα έχουν χαθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, από τις ασφάλειες κ.λ.π.

Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με την υπερβολική φορολόγηση της βενζίνης όπου στην Β. Ελλάδα φτάνει τα 1,700  ευρώ ενώ στην γειτονική Βουλγαρία από 1,100 έως 1,200 ευρώ. Αποτέλεσμα να έχουν κλείσει όλα τα Ελληνικά βενζινάδικα, και φυσικά να έχουν χαθεί θέσεις εργασίας για χιλιάδες Έλληνες, σε απόσταση από τα σύνορα μέχρι 50-60χλμ ενώ αντίθετα στην Βουλγαρία να κάνουν χρυσές δουλείες.

Συμπέρασμα όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα από τους μαθητευόμενους μάγους τύπου Στουρνάρα σε απόλυτα νούμερα όχι απλά δεν ανέβασαν τα έσοδα στα κρατικά ταμεία αντιθέτως οδήγησαν σε μείωση αυτών και ανεργία.   

Στην Ελλάδα οι φόροι δεν μπορούν να είναι άσχετοι από τους αντίστοιχους των βαλκανικών χωρών και ειδικά της Βουλγαρίας καθώς τα σύνορα μας όπως είναι σήμερα κάνουν πανεύκολη την πρόσβαση όλων των Ελλήνων σε αυτές τις χώρες από όλη την Β. Ελλάδα, οπότε όποια οικονομικά μέτρα, δεν έχουν στο τέλος καμιά πρακτική επιτυχία το αντίθετο μάλιστα. Δημιουργούν ανεργία και χαμένες θέσεις εργασίας.

Η βενζίνη στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να κοστίζει πάνω από 1,200-1,250 ευρώ, τα τσιγάρα το ίδιο αντίστοιχα, ο φόρος για τα αυτοκίνητα επίσης κτλ. για μια σειρά άλλων προιόντων. Γιατί κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για τον καθένα μας δεν μπορούν να το σκεφτούν τα ξεφτιλισμένα και παγκοσμιοποιημένα κόμματα της μεταπολίτευσης είναι πραγματικά ένα ερώτημα...! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου