Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ερντογάν σε Σαμαρά: Τζαμί στην Αθήνα "Να το κτίσουμε εμείς οι Τούρκοι"


Για περίπου 40 λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ερντογάν στο Κατάρ. Ο Ερντογάν, θέτει ξεκάθαρα θέμα για τζαμί στην Αθήνα και ζητά να αναλάβει η Άγκυρα το κόστος ανοικοδόμησης του. Μετα τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως ανέφερε το ζήτημα στον Έλληνα ομόλογο του "υπήρχε και το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα" μας είπε και πως το θέμα έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Τους είπαμε ( οι τούρκοι ) πως δεν είναι ανάγκη να το χτίσετε εσείς οι Έλληνες, αν δώσετε την άδεια οικδόμησης μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Αρκεί να υπάρχει ένας χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους που πηγαίνουν στην Αθήνα. Φτάσαμε στο σημείο πως τέτοια βήματα μπορούν να γίνουν σύμφωνα με την καλή πίστη ανάμεσα στις δυο πλευρές.

O τούρκος πρωθυπουργός ανάφερε πως έθεσε και το θέμα των ιεροδιδασκάλων στη δυτική Θράκη. Μετα τη συνάντηση δήλωσε πως "συζητήσαμε και τα προβλήματα της μειονότητας στη δυτική Θράκη όπως και το θέμα του ορφανοτροφείου για να γίνει Ινστιτούτο Περιβάλλοντος, έτσι ώστε στη συνάντηση μας στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου στα πλαίσια του Συμβουλίου Ελληνο-τουρκικής συνεργασίας να έρθουν πιο προετοιμασμένοι και να φέρουμε οριστικό αποτέλεσμα".

Απίστευτα πράγματα δηλαδή συζητήθηκαν. Ο ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο...Ένα είναι σίγουρο πάντως θα βρει μπροστά του όλους τους Έλληνες εθνικιστές και το Εθνικό Μέτωπο ο Α.Σαμαράς και οι τουρκολάγνοι της Ν.Δ.

1 σχόλιο: