Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το κοινοβούλιο ανίκανο να εκφράσει το έθνος - Κάθαρση



Συνεχίζεται η τεχνητή διαμάχη των πολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν τον πολιτικό κόσμο.Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά, η πλήρης ανικανότητα του κοινοβουλίου να εκφράσει την εθνική ανάγκη της κάθαρσης. Το κοινοβούλιο, που η σύνθεσή του περιλαμβάνει πρόσωπα και σχήματα, τμήματα ενός αποτυχημένου και αμαρτωλού συστήματος, δεν είναι παρά ο χώρος δημόσιας εξαπάτησης και συγκάλυψης όλων των ανομιών. Με τις τοποθετήσεις, την ψήφιση και τις υποκριτικές αναφορές που γίνονται για άλλη μια φορά με αφορμή την υπόθεση της περιβόητης λίστας, πείθεται και ο πλέον αφελής για την έκταση και το βάθος της κρίσης του αντιπροσωπευτικού μας συστήματος. Η σύγκλιση συμφερόντων για την εξουσία, η άρνηση πραγματικής εξέτασης των αιτίων, ο κομματισμός ως συμμοριτισμός, η ευκαιριακή στάση αναλόγως των μεσοπρόθεσμων πολιτικών στόχων, η αμηχανία και η αδεξιότητα των δυνάμεων που εισήλθαν με εντολή αντίστασης, περιγράφουν το θλιβερό κοινοβούλιο.


Οι αγορεύσεις έδειξαν και πάλι, ότι η πολιτική διαδρομή των κοινοβουλευτικών ανδρών μας αποτελεί για αυτούς τιμή, την ίδια ώρα που για τους περισσότερους πολίτες δεν είναι παρά η πορεία που έφερε την δυστυχία και την εξάρτηση. Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής. Η έπαρση των ομιλητών είναι σε πλήρη δυσαρμονία με την βαθιά αγανάκτηση της Ελληνικής κοινωνίας. Έχουν πέσει οι μάσκες και οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Ένα στρατόπεδο οι εντολοδόχοι πρώην αντίπαλοι οπαδοί των διευθυντηρίων, ένα στρατόπεδο οι οπαδοί της νέας κομμουνιστικής ισοπέδωσης, ένα στρατόπεδο οι σταλινικοί.

Το αίτημα της κάθαρσης είναι πάνδημο και εκτείνεται σε όλο το εύρος της δημόσιας ζωής.

Το ΕΘνικό Μέτωπο αντιλαμβάνεται την τραγωδία του τόπου που αναζητά λύση και αισθάνεται την ανεπάρκεια προσώπων, φορέων και θεσμών. Η τομή που χρειάζεται η πατρίδα είναι βαθιά. Κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως η σημερινή το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά. Κρίση προσώπων, κρίση θεσμών, κρίση αντιπροσώπευσης, κρίση πνευματική, κρίση εθνική.

Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου