Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δυόμιση τόνους τροφίμων μοίρασε ο Δήμος Χανίων σε...Λαθρομετανάστες...!



Την ώρα που χιλιάδες συντοπίτες μας πεινάνε, ο Δήμος Χανίων έδωσε τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα τρόφιμα κρουαζιερόπλοιου σε «φορείς» που φροντίζουν να καλοπερνούν οι λαθρομετανάστες.

Περίπου 2,4 τόνους κατεψυγμένα τρόφιμα διένειμε ο Δήμος Χανίων, τις προηγούμενες ημέρες, σε υπηρεσίες, συσσίτια και κοινωνικές δομές των Χανίων. Τα τρόφιμα αυτά βρίσκονταν στις αποθήκες και τα ψυγεία του κατασχεμένου στο λιμάνι της Σούδας κρουαζιερόπλοιο Δάφνη και τα οποία εξασφάλισε, ύστερα από συνεχείς επαφές με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο Δήμος Χανίων, με σκοπό να τα διαθέσει σε κοινωνικούς φορείς και δομές του Δήμου Χανίων. Τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν ήταν κρέας, ψάρια, αλλαντικά, ζύμες, λαχανικά που ύστερα από σχετικό έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση. 

Η αντιδήμαρχος, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Χρυσούλα Χατζηδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: 

"Από τις αρχές του Οκτώβρη όταν κατασχέθηκε στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο Δάφνη, εμείς αμέσως κινήσαμε τη διαδικασία, προκειμένου οι φορείς και υπηρεσίες του Δήμου μας, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τα τρόφιμα που υπήρχαν στο πλοίο. Σε συνεχείς επικοινωνίες με τον πλοιοκτήτη και τους πιστωτές του εν λόγω πλοίου πήραμε τη σύμφωνη γνώμη τους, για παραχώρηση των τροφίμων στο Δήμο μας."

Τα τρόφιμα δόθηκαν στα συσσίτια μερικών εκκλησιών και στα στέκια που τρώνε τσάμπα οι λαθρομετανάστες:

Συσσίτιο Σπλάντζιας,
Στέκι Μεταναστών,
Κοινωνική Κουζίνα,
forum Μεταναστών
Κύτταρο Χαλέπας

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου