Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δράση οργάνωσης Λαμίας Εθνικού Μετώπου



Την προηγούμενη εβδομάδα ένας συμπολίτης μας έστειλε επιστολή - καταγγελία, για την κατάσταση που βρισκόταν η προτομή του Σπύρου Ματσούκα, η οποία βρίσκεται στη πλ.Στυλίδας στη Λαμία. Το μεσημέρι της Δευτέρας η τοπική οργάνωση Λαμίας του Εθνικού Μετώπου ευαισθητοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε ώστε να καθαρίσει και να αποκαταστήσει την προτομή του.

Ν.Τζιόπας και Γ.Κατσίφας συνομιλούν με τον δήμαρχο

Τον εθελοντικό αυτό καθαρισμό διέκοψε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος έφτασε στο σημείο, ισχυριζόμενος ότι φοβάται ότι το άγαλμα θα καταστραφεί από τα υλικά που χρησιμοποιούσαν τα μέλη μας, τα οποία ωστόσο επέμειναν (δείχνοντάς τα και στο δήμαρχο) ότι είναι οικολογικά και κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει το μνημείο από αυτά. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε επίσης στους παρευρισκομένους ότι έχει γίνει μελέτη για τον καθαρισμό του μνημείου. Τα μέλη του Εθνικού Μετώπου αναρωτήθηκαν για το πώς γίνεται μια μελέτη για τον καθαρισμό ενός μαρμάρινου μνημείου αλλά και η αποκατάστασή του, να καθυστερεί τόσον καιρό αφού η προτομή βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση για περισσότερους από 3 μήνες.


Παρ΄όλα αυτά επέμειναν να πάρουν σαφή απάντηση για το πότε θα καθαριστεί το μνημείο. Απάντηση δεν πήραν, αλλά απέσπασαν τη δέσμευση του δημάρχου ότι θα τους απαντήσει στο άμεσο μέλλον αφού συνεννοηθεί με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Δεν χρειάζεται φυσικά να σχολιάσουμε το όψιμο ενδιαφέρον του Δημάρχου για την αποκατάσταση της προτομής του Σπύρου Ματσούκα και φυσικά δεν είναι το μόνο μνημείο στην πόλη μας που βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση.

 Ν.Τζιόπας, Γ.Κατσίφας και μέλη του Εθνικού Μετώπου μπροστά από την προτομή.

Έτσι τιμά ο δήμος της Λαμίας το μεγάλο Έλληνα ΕΘΕΛΟΝΤΗ, που με τη συνδρομή του και την εθελοντική του δράση βοήθησε να αγοραστεί ακόμη και πολεμικό πλοίο ενισχύοντας έτσι τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας κατά τους βαλκανικούς πολέμους.Το Εθνικό Μέτωπο Λαμίας καθώς και οι οργανώσεις μας σε όλη την Ελλάδα θα συνεχίσουν παρόμοιες δράσεις προκειμένου να δραστηριοποιήσουν - ενεργοποιήσουν τους τοπικούς άρχοντες.

Τα συμπεράσματα δικά σας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου