Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας : Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας


Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.
Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας.


Με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας. Η υστέρηση εσόδων, σε όλα τα επίπεδα. έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κ.Στουρνάρας έχει ζητήσει να σταλούν άμεσα τα στοιχεία στις Εφορίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα. Αρχικά, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν έγγραφη προειδοποίηση από τις ΔΟΥ και αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθούν διαδικασίες-εξπρές για την κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης από τον κ.Δένδια να ξεκινήσουν και εκτεταμένοι έλεγχοι από την Αστυνομία στους δρόμους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα. Τα ακραία αυτά μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις αλλά παράλληλα δείχνουν και την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη και γενικευμένη στάση πληρωμών από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου