Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΕΙΟΥ H ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Μ. ΤΣΑΡΤΣΙΔΟΥ


Υποψήφια της ΝΔ, εγκέφαλος του κυκλώματος των λευκών γάμων στη Θεσσαλονίκη

Η 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος με τους «λευκούς γάμους», στο οποίο εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου.


Η Μάρθα Τσαρτσίδου, υποψήφια με την Ν.Δ., που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006-2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ενός μεγάλου εγκληματικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα... σκαριά άλλοι 78.

Η «ταρίφα» από τους ενδιαφερόμενους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ «γαμπροί» και «νύφες» ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα ή τοξικομανείς που εισέπρατταν 500-1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει εκεί η τελετή.

H υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Μ. Τσαρτσίδου, φέρεται να είναι από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και προσωπική επιλογή του Α.Σαμαρά.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ενώ η Μ. Τσαρτσίδου χρησιμοποιούσε τη διπλή της ιδιότητα, αυτή της μεταφράστριας-μεσίτριας αλλά και του κομματικού στελέχους που είχε προσβάσεις σε περιφέρεια και δήμους
.
Οπως δήλωσε ο διευθυντής Ασφάλειας, ταξίαρχος, Αθηναγόρας Παζαρλής, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 και μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τα μέλη της αποκόμισαν από 68 εικονικούς γάμους 230.000 ευρώ και σχεδίαζαν άμεσα άλλους 78, που θα τους απέφεραν άλλα 300.000 ευρώ.

Το ξήλωμα του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία πατέρα τοξικομανούς που, «παντρεύτηκε» Γεωργιανό για να πάρει 800 ευρώ και να εξασφαλίσει τις δόσεις της

Οι συλλήψεις έγιναν σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και μεταξύ των συλληφθέντων είναι -εκτός από τα τρία ηγετικά στελέχη- ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας υπάλληλος του Δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ αναζητούνται 5 άτομα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου