Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ




Ο Φώτης Πλιάτσικας, ένας ακόμη Έλληνας που αγωνιά για την πατρίδα εντάχθηκε στις γραμμές του κινήματος μας. Πολιτικό στέλεχος που διακρίνεται για την συνέπεια και την αναλυτική του ικανότητα, γνώστης των ενεργειακών ζητημάτων, Μηχανολόγος Μηχανικός θα συνεισφέρει στο δύσκολο αγώνα μας. Παραθέτουμε τη δήλωσή του:

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικώς δεινή κατάσταση. Είμαστε στα πρόθυρα οικονομικής, κοινωνικής και δημογραφικής κατάρρευσης. Υπό αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε άμεσα τη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης. Ενός Εθνικού “business plan” με τις ακόλουθες κύριες κατευθύνσεις:

1. Ανασύνταξη της Ελληνικής Οικονομίας με κατάλληλες και αποτελεσματικές επιλογές ούτως ώστε το εμπορικό ισοζύγιο να γίνει πλεονασματικό. Ανάπτυξη όλων εκείνων των παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα εξασφαλίζουν υψηλό βιοτικό επίπεδο και συνθήκες εργασίας, οι οποίες να αρμόζουν σε ελεύθερους, αξιοπρεπείς και υπερήφανους Έλληνες.

2. Αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας με ξεκάθαρους γεωπολιτικούς προσανατολισμούς. Η Ελλάδα έχει υψηλή γεωστρατηγική σημασία για τον Δυτικό κόσμο και δεν έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα αυτού του γεγονότος. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα «αρνείται» να αποδεχθεί την ευθύνη που απορρέει από την γεωστρατηγική της θέση. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν «χαρίζεται». Στο σύγχρονο κόσμο η γεωπολιτική ισχύς καθορίζει την οικονομική κατάσταση των κρατών.

3. Αναδιαμόρφωση του ενεργειακού σχεδιασμού ώστε να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές ενεργειακές υποδομές. Η ενεργειακή αυτάρκεια και η παραγωγή φθηνής ενέργειας είναι ο δεύτερος παράγοντας – μετά τον γεωπολιτικό – που θα επιτρέψει την ανάκαμψη της οικονομίας μας

4. Αναστροφή της δημογραφικής γήρανσης του Ελληνικού πληθυσμού.

5. Υπεράσπιση της Εθνικής συνοχής του Ελληνικού Κράτους με αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Εκτός από τους προφανείς γεωπολιτικούς κινδύνους και την αλλοίωση της ταυτότητος των Ελλήνων (εθνολογικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής) η αθρόα εισβολή ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού δεν συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Αντιθέτως υποβαθμίζει την Ελληνική Οικονομία.

6. Πλήρης ανασυγκρότηση της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής πολιτικής. Ανάδειξη του Ελληνικού Πνεύματος και του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί είτε αδυνατούν, είτε δεν επιθυμούν να καταρτίσουν, να εξειδικεύσουν και εντέλει να εφαρμόσουν ένα τέτοιο Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Υπό αυτήν την έννοια η ένταξή μου στο Εθνικό Μέτωπο ήταν μία εύλογη απόφαση. Το Εθνικό Μέτωπο είναι αυτήν την χρονική περίοδο, ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έχει διατυπώσει ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και ρεαλιστικό πολιτικό πρόγραμμα με στόχο την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Ελπίζω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να συνεισφέρω στην εμβάθυνση και στη διάδοση αυτού του πολιτικού προγράμματος.

Ούτως ή άλλως το δίλλημα είναι απλό:
Ή θα καταφέρουμε – όπως είμαστε άλλωστε υποχρεωμένοι - να βρούμε τον Εθνικό μας βηματισμό ή θα ακολουθήσουμε τον βηματισμό που επιβάλλουν οι «δανειστές» μας …

Πλιάτσικας Φώτιος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου